donderdag 24 maart 2011

Kokosgebakjes

Lieve allemaal, momenteel zijn de ouders van Suzanne bij ons over de vloer en is ons kleine huisje weer gezellig vol. Om hun komst te vieren is er natuurlijk iets lekkers gebakken zie hier de mini- kokosgebakjes. Het is een  mierzoet kleverig cakeje, en lekker ! Het is een echte aanrader voor de zoetekauwen onder ons.

Naast het eten van zoete gebakjes en cakejes is er genoeg werk te verzetten, er worden namelijk twee nieuwe slaapkamerkozijnen geplaatst. Pa heeft de twee nieuwe kozijnen helemaal met de hand gemaakt, knap hè ! Eerst is de oude rommel eruit gesloopt. Dat moest ook met beleid gebeuren, anders zou de binnenmuur van de slaapkamer beschadigd raken. Maar vakkundig dat pa is, heeft hij het geheel keurig verwijderd. En het weer is werkelijk fantastisch, het lijkt wel zomer ! De strak blauwe lucht en stralende zonneschijn maakt ons blij, het is uitstekend weer om een dergelijke klus te klaren. Wie had dat kunnen denken in de maand Maart.

Bij deze het recept voor de heerlijke kokosgebakjes. Wij zijn erg verzot op kokos en alles wat daaraan verwant is. Begin deze week hebben we nog heerlijk draadjesvlees gegeten dat is gesudderd in boter en kokosmelk.


125 gram geraspte kokos (geen gedroogde kokos, deze  ruikt en smaakt minder zoet)

  50 gram tarwebloem

200 gram witte basterdsuiker

    3 eieren / eiwitten (wij hebben kleine eitjes en nemen er dus 4)


  Heteluchtoven voorverwarmen op 165 graden Celsius.

(houdt voor een elektrische oven 180 graden Celsius aan)

Breek de eieren kapot en scheidt het eiwit van het eigeel.

Roer deze eiwitten los in een beslagkom.

Meng de witte basterdsuiker door de losgeslagen eiwitten heen.

Hang de beslagkom met dit mengsel in een pan met heet water, zodat de suiker op kan lossen.

Weeg ondertussen de tarwebloem en kokos af en meng deze in een andere kom.

Spatel het eiwit- / suikermengsel door het bloem- / kokosmengsel.

Neem papieren cakevormpjes en schep in ieder vormpje ongeveer 20 gram deeg.

Zet de gevulde cakevormpjes in de voorverwarmde oven en bak het geheel af in 20 minuten.

De bovenkant van deze heerlijkheden moet lichtbruin gekleurd zijn.


Laat ze even goed afkoelen op een taartrooster.


Voordat je de gebakjes opeet, moet je eerst even snuffelen. Anders mis de kostelijke geur !

Lieve groeten, Suus en Marcel

L