vrijdag 18 maart 2011

Weekendbode…

Hoera ! Eindelijk is het zover… het weekend komt in zicht. Wij gaan genieten van het landleven in en rondom ons kleine huisje en van alles wat deze prachtige omgeving nog meer te bieden heeft. Wat een rijke zegen dat wij hier mogen wonen. Hebben jullie dat nu ook wel eens, dat je ineens zo dankbaar bent voor wat je hebt, voor dat wat je is toevertrouwd ?

De laatste dagen zeggen wij het steeds tegen elkaar: “wat is het een rijkdom om hier in deze omgeving te mogen leven”. Nee… natuurlijk is het ook hier niet volmaakt, ook hier zijn omstandigheden waar je soms doorheen moet gaan.

En als je het wereldwijde nieuws tot je door laat dringen zou je soms de moed verliezen… Juist dan is het belangrijk om te beseffen wat je op dit moment hebt, dat je dankbaar leert te zijn. Juist voor de dingen die vanzelfsprekend lijken, voor de dingen die zo gewoon zijn geworden. In werkelijkheid is het hele leven uiterst kwetsbaar en fragiel. Proef en geniet daarom van al het goede dat je uit genade mag ontvangen.

Vandaag de dag hoor je vele stemmen roepen; “waarom zoveel verdriet ?”, “waarom zoveel ellende ?”. Een ding mag je met een gerust hart aannemen, onze Hemelse Vader heeft ten allen tijde het beste met ons voor. Wees daar maar van overtuigd. Hij is het die ons uit liefde geschapen heeft naar zijn evenbeeld. Hij heeft ons zo bijzonder gemaakt dat wij zelfs de beschikking hebben over een eigen wil en verstand. Ook dit is een uiting van Zijn oneindige liefde, anders waren wij wel als een robot geschapen. Maar nee… gelukkig niet ! Op deze manier kunnen en mogen wij in alle vrijheid zelf keuzes maken in het leven.

Veel verdriet en ellende komt echter wel voort uit het maken van de verkeerde keuzes. Wij mensen kiezen veelal voor onszelf (egoïsme) ten koste van de ander. Je ziet het om je heen gebeuren, gezinnen vallen uiteen, buren maken ruzie met elkaar, oorlogen ontstaan en de vrede lijkt zo ver weg. Als je kijkt naar Gods hart, dan zie je een hart vol liefde. Het is Zijn hartsverlangen dat wij goed voor elkaar zorgen, elkaar liefhebben zoals wij onszelf liefhebben.

Ook de natuur was eens volmaakt, doordat wij mensen verkeerde keuzes maakten is ook de schepping zoals deze ooit was “gevallen”. Gevallen in een wereld die “zonde” heet.
Maar omdat God zoveel van ons
mensen houdt, wilde Hij niets liever dan de relatie met ons herstellen. Daarom gaf Hij ons Zijn eigen zoon. Doordat JEZUS naar de aarde kwam kunnen wij vandaag de dag weer dicht bij God de Vader komen, en kunnen wij weer proeven van Zijn liefdevolle Vaderhart. Maar die keuze is VRIJ. Als je kiest voor Hem zal je leven werkelijk veranderen, dan begrijp je meer van het “waarom”. En mag je er naar uitzien dat ooit alles weer volmaakt zal zijn. Zo groot is God, dat Hij voor degene die Hem liefhebben een nieuwe hemel en nieuwe aarde toebereid. Daar zullen geen tranen of ziekte meer zijn, ook de gehele natuur zal in haar orde worden hersteld. Alle zichtbare en voor ons onzichtbare dingen zullen een vernieuwing ondergaan. Wat zal dat geweldig mooi zijn.

Alle mooie dingen die je nu al mag aanschouwen zijn slechts een voorproefje. Want dat wat zal komen zal weer volmaakt zijn, en kent geen einde. Dit alles gaat ons verstand te boven.
Wij kunnen slechts dankbaar zijn voor de dingen die ons op dit moment zijn toevertrouwd. Wij hopen dat ook jij deze dingen op waarde kan schatten, het zal je leven namelijk enorm verrijken. In welk vaarwater je leven ook terecht zal komen, deze belofte van hoop staat vast !
 
Wij wensen een ieder een bemoedigd weekend toe, en wees niet bang voor morgen…
Maar vertrouw op HEM vandaag !

Een liefdevolle groet, Suzanne en Marcel