dinsdag 5 april 2011

Kipje Truus aan het puberen !
Nee dit is geen flauwe grap…
Onze Truus is aan het puberen geslagen !

Truus is momenteel onuitstaanbaar, ze bedelt zelfs als je toevallig in haar buurt iets zit te eten. Ze is driftig, drammerig en ze doet niet anders dan ontsnappen. Oftewel; Truus loopt maar wat graag weg. Ieder gaatje, ieder kiertje die ze kan vinden gebruikt ze om doorheen te kruipen. Ze is gewoon heel nieuwsgierig van aard en denkt werkelijk dat het gras aan de overkant altijd groener is.

De rest van het gezelschap maakt zich dan grote zorgen. Als Truus de brede veertien op is wordt onze Henkie de haan radeloos. Hij blijft haar roepen en staat alsmaar op de uitkijk of ze weer terugkomt. De andere dames gaan kakelen en denken haar hiermee te kunnen lokken. Zo ging Truus afgelopen week op stap en had het idee opgevat om de Molenstraat aan de voorzijde is te gaan bewandelen. De verbazing over deze nieuwe wereld was in haar kleine oogjes af te lezen, maar de schrik sloeg het vrouwtje ook wel om het hart. Het schrikbeeld van een plat gereden Truus ( door passerende auto’s ) is niet geheel onterecht. Toen Truus eenmaal van de straat was geplukt keek ze mij zo guitig aan. Het is een ondernemend typetje die geen angst kent en geen genoegen meer neemt met het veilige plaatsje achterom.

De tuin van buurman vindt ze ook uiterst interessant. Gelukkig vindt de buurman het wel komisch en komt mij roepen als Truus op zijn grondgebied wordt gesignaleerd. Omdat Truus aardig op gewicht is kan je haar gemakkelijk pakken, hard rennen kan ze geloof ik niet eens. Aan de andere kant is ze heel tam en vindt het best leuk om opgetild te worden. Eenmaal weer samengevoegd met de rest lijkt het alsof ze haar belevenissen gaat vertellen. Ze pruttelt en tokt dan heel vurig en al onze gevederde vrienden luisteren ademloos.


Gelukkig doet de rest haar Dik Trom streken niet na, zij zijn dik tevreden met hun huidige  scharrel- / woonverblijfplaats. Zij lijken deze behoefte niet te hebben. Henkie de haan doet er dan ook alles aan om het hele spul bij elkaar te houden. Hij heeft het er maar druk mee, de ziel. Dat onze tante Truus niet op de foto wil om dit berichtje op te fleuren zal iedereen begrijpen. Nog voordat de camera in zicht komt is ongeduldige Truus al weer uit beeld.


Als iemand nog een tip heeft om onze puberale Truus tot bedaren te brengen horen wij dat graag ! Voor een ieder die nog eens wil lachen, Truus is uiterst koddig, kom haar gerust eens bewonderen. Je zal je verbazen dat er zoveel ondeugd kan zitten in zo'n donzig, oogstrelend, smetteloos wit zacht kipje.

Lieve groeten, geniet van de week !
Suus en Marcel