dinsdag 26 april 2011

Pasen met mooi weer betekent veel in de tuin

Beste vrienden en lezers van onze weblog.

Leuk dat u ons nog altijd volgt.
Inmiddels is het prachtige paasweekend voorbij. Naast het feit dat pasen dit jaar uitzonderlijk laat in het jaar viel, was het ook nog eens uitzonderlijk warm.
Ons weekend begon vrijdag, goede vrijdag. Na een lekker ontbijt trokken wij op naar het landje van de buurman. Marcel snoeide de laatste rozenstruiken en Suzanne zaaide uien en wortels.
Nu de laatste rozen gesnoeid zijn, lijkt de tuin heel anders. Net een soort parkje, met prachtig uitzicht op de akkers.
Na al dit tuinwerk namen wij een frisse douche en gingen die avond naar de "goede vrijdagdienst", van onze kerk. Er waren, ondanks het zomerse weer, best veel mensen gekomen, we hadden een fijne dienst.
Zaterdag stonden we rustig op en reden naar Winschoten voor wat nodige boodschappen. Bij Vriescheloo wandelden we wat, waarop we weer op het land van de buurman gingen werken. Het is zo'n oppervlak. Zo blijf je onkruid schoffelen enzo. Maar we genieten er ook van de vele vogels, picknicken er lekker en genoten van de zon.

Zondag, eerste paasdag, was weer zo'n zomerse dag. We zijn naar de paasdienst geweest. De kinderen zongen liedjes, de tieners deden een act en al met al was het erg feestelijk.
Maar toen de dienst voorbij was trokken we snel terug naar Scheemda om lekker van de zon te genieten. We gingen barbecuen en toen dat eten wat gezakt was sprongen we op de fiets. Eenmaal bij Westerlee (op de grens bij Meeden) aangekomen kreeg Suus een lekke band. Wonder boven wonder troffen we langs de weg een man van onze kerk, die meteen voorstelde wat plakspullen te pakken. Marcel lapte de band en zo konden we terug fietsen naar Scheemda.
In de tuin gaven we de planten weer wat vocht, het is met deze droogte niet bij te houden.
Wij zelf namen ook wat vocht en een heerlijke ijsco.

Maandag, tweede paasdag was het wederom een prachtige dag, al waaide het iets meer. Marcel pakte snel de videocamera en filmde onze tuin achter het huis.
(klik op het pijltje)Hierna reden we met de auto naar het landje van de buurman, dat ging ook op de film (klik op het pijltje):


(let u op de vele vogels die u hoort, hopelijk krijgt u met dit filmpje een goede indruk van waar we zo heerlijk tuinieren)

We schoffelden, hebben bloembollen geplant, gieterden water en picknickten er.
En na dit tuinwerk hebben we de garage maar eens opgeruimd. Met al dat tuinwerk beland alles vaak op een hoop, tijd om dat eens uit te zoeken. Onder een baal stro vonden we nog wat dode muizen, het was dus goed alles eens uit te mesten.

's Avonds gingen we moe en voldaan al vroeg naar bed, dit was alweer het einde van pasen 2011.

Groetjes, Marcel en Suzanne