maandag 11 april 2011

Weekend in de notendop en een heerlijke vrije maandag !

Ons weekend was vol met leuke activiteiten, en het zonnetje was ons
ook nog welgezind !
Zelfs de maandag was er een voor in een gouden lijstje, dus het maandagmorgen-humeur kon in de kast. Marcel had namelijk een dagje vrij, zodoende hebben wij ook daar heerlijk van mogen genieten.

Ons weekend begon zaterdagmorgen vroeg met een rommelmarkt in Bellingwolde, een lieflijke plaats met een charmante laan als hoofdstraat omringd door knotsoude bomen. Daartussen staan werkelijk paleizen van huizen, ieder huis heeft daar wel iets bijzonders. Ze ademen veel nostalgie uit en zitten boordevol met oude details. De welvaart die hier door de vroegere graanboeren in het verleden is verworven spat er gewoon vanaf. De rommelmarkt zelf was aan de drukke kant, heel de nabije omgeving kwam een kijkje nemen. Ook de prijzen mochten wel wat lager. Toch hebben we bij 1 kraampje iets reuze handigs kunnen bemachtigen. Daar stond een schat van een mannetje, zo’n jaar of 80, die ons een grasmaaier verkocht voor de vooroorlogse prijs van 2 euro. Het ding ziet er uit als nieuw, is van een duur merk, is inmiddels getest en draait als een zonnetje. Wat een zegen !

Daarna hebben we Bellingwolde verlaten, we toerden met het autootje verder en lieten alle schoonheden van dit geweldig mooie stukje Groningen op ons in werken. We zijn nog eventjes gestopt bij een molen in het dorpje Vriescheloo en tuften daarna richting Stadkanaal. Daar wist manlief nog een grote kringloopwinkel te vinden. Eenmaal daar aangekomen, maakte dat al het leed van de veel te dure rommelmarkt weer helemaal goed. We konden daar nog slagen voor een appel en een ei. Zie de plaatjes van onze nieuwe (oude) aanwinsten. Een snoezig tafeltje met “queen Ann” pootjes eronder, een heleboel kanten kleedjes, een grappig rood teiltje met oren en een piep klein crèmekleurig petroleumstel. Als dit bezoek geen succes te noemen is !
Onze reis ging voort en eindigde in Wedde, daar was vriend David alleen thuis. We hebben hem vergezeld en met z’n drieën het raamwerk van een oude kas opgezet. Het was heerlijk weer, en wij genoten van de mini-boerderij en het gerommel daar omheen. Begin van de avond heeft Marcel nog wat vroege aardappels gepoot, en heeft Suus ons eigen kleine huisje in gereedheid gebracht voor de visite die wij zondagmiddag mochten ontvangen.


Na de kerkdienst gingen Freddy, Erna en hun dochtertje Melina met ons mee. We hebben heel gezellig en kneuterig buiten in de zon pannenkoeken gegeten. Onze lieftallige Truus was ook van de partij natuurlijk. Die zat bij Melina op schoot en keek met haar kleine eigenwijze kopje zo boven de tafel uit op zoek naar een lekker hapje. Truus ging niet eerder van tafel voordat ze een stuk pannenkoek had verorbert, de schavuit. Daarna maakten we een wandeling en konden we in de tuin op het grint-terras nog nagenieten van een kopje koffie en thee. Helaas kwam ook aan deze mooie dag een einde.

Maandagmorgen vroeg prikte het zonnetje ons wakker en lokte ons naar buiten. We hebben kostelijk gewandeld in het immense polderlandschap dat Groningen rijk is. Natuurlijk zijn we even de dijk op geklauterd en hebben gelachen om dartelende lammetje en heel veel vogelvrienden. Wat een mooi weer is het de afgelopen dagen, als genieten gelimiteerd vrijgegeven zou worden zouden we nu over ons limiet heen zijn… Maar niets is minder waar… het is allemaal pas net begonnen ! Dus genieten wij gewoon ongestoord voort van het zonnetje en deze prachtige provincie (zie ook nog wat kiekjes van een doorgang in de dijk waar wij gewandeld hebben).Lieve groeten, Suus en Marcel