maandag 18 april 2011

Zomaar een VRIJDAGavondwandeling…


Afgelopen vrijdag toen manlief uit zijn werk kwam zijn we met het autootje naar Noordbroek getuft en hebben we daar bij de plaatselijke patatboer een overheerlijk frietje opgehaald.

Deze frietboer bakt zijn patatten in een soort van SRV-wagen, het is een gezellig “uitje” op zich. Midden in het kneuterige dorp parkeert deze man zijn wagen en plaatst een bord langs de weg. Op dit bord laat hij weten dat hij weer is gearriveerd. Vervolgens stromen de dorpelingen uit de huizen en nuttigen een frietje in en om de wagen op het dorpsplein.

Wij nemen de frietjes over het algemeen mee en rijden net even het dorp uit om ze aan de rand van de akkers te nuttigen. Het is daar schitterend mooi, heel rustig en je beleeft daar allicht wat. Bij het vallen van de avond zie je op deze locatie vaak hertjes en veelal scheren er grote roofvogels (buizerds) over je heen. De wat kleinere vogeltjes verstoppen zich in het struikgewas dat de akkers omzoomd en zij jubelen en zingen daar wat af. Wij gaan daar vaak genoeglijk zitten, als het weer het toelaat op een kleedje met zicht op al dit moois. Zo ook deze avond begonnen wij het weekend met zo’n vers gebakken frietje aan de rand van zo’n gigantische akker.

Na het genieten van dit alles hebben we een prachtige avondwandeling gemaakt bij het dorp Nieuwolda. Daar is onze passie voor Groningen geboren. Eens, heel lang geleden logeerden wij daar in een bed and breakfast. Wat waren wij onder de indruk. De stilte en kalme die dit dorp uitstraalt is werkelijk fantastisch. Zoals je ziet ging het op de foto’s al licht schemeren. Je kan helaas niet zien wat voor een heerlijk zwoele lenteavond dit wel niet was.
Langs de rand van dit dorp strekken de velden zich kolossaal uit, en kijken de oude hereboerderijen met een zekere trots uit over dit verstilde landschap.

Met een beetje heimwee kijken wij terug op een heerlijk weekend, die toch zo mooi begon…
En zo heel snel weer eindigde...

Wij wensen iedereen een prettige week toe !

Een hartelijke groet, Suus en Marcel