vrijdag 20 mei 2011

Daar eten we een radijsje op !


Ja… want de boel is gesloopt, wat een werk ! Daar eten we dan maar een knapperig fris radijsje op (uiteraard uit eigen moestuin), want het voelt als een soort mijlpaal. Momenteel rest ons nog om de bergen met puin af het afvoeren. Weg met die rommel, en het is maar goed ook dat dit geheel is afgebroken.


Tijdens het slopen kwamen wij erachter dat het rookkanaal /de buis zelf scheef of de haard zat, deze zat overigens ook niet vast. Je kon de hele boel zo heen en weer wiebelen, en een grote open kier maakte dat de rook niet alleen naar boven ging maar ook in de massieve ombouw zou kunnen komen. En dan wil je over de rest nog maar niet nadenken.

Bovenop de haard zat een soort stenen trechter, deze was (door de hitte ?) helemaal in tweeën gescheurd. Ook ietwat vreemd want dit loodzware materiaal zou toch wel het een en ander moeten kunnen hebben. En als BIG SUPRISE zat er onder de inbouwhaard (weliswaar met een betonnen plaatje ertussen maar toch…) een half ingemetselde gasleiding, die nog in werking bleek te zijn. Grrr… wat maakt dit alles ons boos. Dit is eerste klas prutswerk, en levensgevaarlijk. Die gasleiding had onklaar gemaakt moeten worden en vervolgens verwijderd voordat daar een inbouwhaard bovenop kwam.

Maar o wat zijn we vervolgens lief geholpen door een vriend van de buurman. Kennen jullie vriend Kees nog ? Hij bracht ons eens (als pleister op de wonde) van die heerlijke scharreleieren toen onze kippendames met eieren leggen gestopt waren. Nou die Kees dus… hij was vroeger (erkend) monteur in dit soort zaken en heeft de hele boel onklaar gemaakt. Als dat niet lief is, wat zijn we gezegend !

Dus werden er heerlijke radijsjes uit de moestuin geplukt en zijn wij een stel dankbare mensen. We zijn bewaard gebleven voor een hoop onheil, soms kun je dat ineens zo sterk voelen. Wij wensen iedereen een fijn weekend toe !

Een HARTELIJKE groet, Suus, Marcel (en ook van onze pa natuurlijk !)