woensdag 25 mei 2011

De geur van vers gebakken brood
De geur van vers gebakken brood, mmm heerlijk… Een paar maal per week wordt er hier in ons kleine huisje vers brood gebakken. We vinden het gewoon lekker, en gezellig. Vooral krentenbrood is beduidend lekkerder dan die van de supermarkt. En de geur van vers gebakken krentenbrood verslaat werkelijk alles. Door de toegevoegde suikers en krentjes krijg je een kostelijke geur in huis. Alleen daarom al…


Ook wagen wij ons nog steeds aan traditioneel zuurdesembrood. Ik kwam tot de ontdekking dat onze Duitse buren het ook wel half om half maken. Dus een deel gist en een deel zuurdesem. Zo krijg je niet zo’n heel intens zuur brood, al hangt het ook wel af van de kwaliteit van je zuurdesem. Maar goed het is wel een manier om iedereen een beetje tevreden te houden. Op deze manier is het toch iets beter voor de gezondheid dan dat je 100 % gist gebruikt en het is tegelijkertijd iets smakelijker. Al valt over smaak natuurlijk niet te twisten, persoonlijk kan ik heel goed leven met 100 % zuurdesembrood. Het is een kwestie van wennen en als je gaat ontdekken hoe licht verteerbaar en super voedzaam het is!

Wij wensen iedereen een fijne verdere week toe, een hartelijke groet vanuit ons kleine huisje dat momenteel gehuld is in die heerlijke zoete geuren. Jammer dat wij jullie daarvan niet mee kunnen laten genieten daarom maar een paar lieve kiekjes!

Liefs, Suus en Marcel