zondag 22 mei 2011

Een gezellig uitje


Omdat onze lieve pa zo hard bij ons heeft geploeterd besloten wij er een heerlijk rustige Zaterdag van te maken. Deze dag hebben wij gevuld met een gezellig uitje en heel veel genieten van het prachtige Groningse plattenland. Dus begon deze zonovergoten dag met een smakelijk ontbijtje, het kakelverse eitje mocht uiteraard niet ontbreken.


Na het ontbijt tuften wij met ons autootje richting Bierum om daar een prachtige wandelroute te starten. Deze tocht leidde ons via een rondje door de meest schattige plaatsjes.
Zo passeerden wij na Bierum het kneuterige Losdorp, eenmaal door Losdorp heen belandden wij in Godlinze. Wat we aan de buitenrand van dit dorp meemaakten is met recht uitzonderlijk te noemen!

Ik maakte een paar grappige foto’s van een stel lollige schaapjes toen er een mevrouw haar kolossaal lange karrenspoorpad af kwam wandelen. Dit pad leidde naar een typisch Gronings huisje midden in een gigantisch tarweveld. Ik voelde mij al ietwat schuldig omdat ik zonder te vragen die schaapjes op de foto had gezet, dus heb ik vriendelijk gevraagd of die leuke schaapjes van haar waren. Van het een kwam het ander en een minuut of wat later zaten we achter het Groningse huisje midden in het tarweveld een kopje thee te drinken bij de mevrouw in kwestie. Haar man kwam er ook nog bij en zo hadden we daar een heel gezellig uurtje.


Hoe is het mogelijk om zoveel gastvrijheid te mogen ontvangen. Zien jullie het al voor je hoe wij als wildvreemde wandelaars daar voorbij kuierden ? Deze mensen zijn drie jaar geleden vanuit Hengelo op deze idyllische plek neergestreken. Zij vertelden hun verhaal en wij de onze, het was reuze gezellig. Eenmaal verkwikt (door de heerlijke thee) en verdikt (door de koek en chocolade) gingen wij weer in de benen op doortocht naar het dorpje Spijk. We werden uitgebreid uitgezwaaid alsof de beste mensen ons al jaren kenden. Is dat niet wonderlijk ? We lieten het stel achter in hun droomhuisje (wat nog volop in verbouwing was)omgeven door de in de wind wuivende korenaartjes. In gedachten zagen wij het plaatje al voor ons hoe dat er over een paar maanden uit zal zien, dan is hun stulpje gehuld in een gouden gloed. Via het mooie Spijk kwamen we weer in Bierum en onze tocht was ten einde.


Na het nuttigen van een frietje op een kleedje met uitzicht op een akker zijn we nog even uit wezen waaien aan het wad en de dag was om. Heerlijk toch zo’n vrije Zaterdag, dit gezellige uitje zullen we niet snel vergeten!

Wij wensen iedereen verder nog een fijne zondag. Daarna zal het klussen en buiten de deur werken weer van start gaan, dan is het over en uit met de pret!
 
Lieve groeten, Suus, Marcel en onze Pa.