zondag 8 mei 2011

Raapsteeltjes op het menu


Het eten uit eigen tuin begint langzaam weer vorm aan te nemen, heerlijk ! Want dat missen wij natuurlijk best wel in de winter. Uiteraard was onze vriezer tijdens de wintermaanden rijkelijk gevuld met oogst maar er is niets heerlijkers dan eigen opgekweekte vers geoogste groenten op je bord te hebben. Dat geeft nu eenmaal een voldaan gevoel.


Zo eten we momenteel dus raapsteeltjes, maar we hebben ook al babysla en rucola op de kaart. De rest laat nog wel even op zich wachten. Maar wij zijn dik tevreden met deze eerste frisse groene blaadjes. Wij hebben de eerste raapsteeltjes verorberd in een gerecht met pasta. Na het plukken en een grondige wasbeurt zijn ze bijgepunt en samen met een lepel olijfolie, een paar gesnipperde uien en fijn gesneden knoflooktenen in de wok om en om geschept. Vervolgens is er rundergehakt rul gebakken en is daar een macaroni-mix en geconcentreerde tomatenpuree aan toegevoegd. De fucili-pasta is "al dente" gekookt, en het geheel is door elkaar geroerd. Toen restte ons deze pan vol lekkers buiten op ons eigen terrasje in het zonnetje op te eten.

Misschien zijn raapsteeltjes op zichzelf niet zo heel bijzonder, maar het maakt ons gewoon zo blij dat we weer kunnen smullen uit eigen tuin ! Het ultieme geluksgevoel zit blijkbaar niet in veel geld of bezit, een pan met raapsteeltjes kan soms al genoeg zijn !


Lieve groeten, Suus en Marcel