zaterdag 7 mei 2011

Vakantie vieren !Tussen het ploeteren op de tuin met diverse weersomstandigheden door (overdag het beschermen tegen de felle zon / water geven, en in de avond / nacht het toedekken van al onze tere kweekjes en stekjes tegen de bittere vrieskou) vierden wij deze afgelopen week heerlijk vakantie! Wat hebben we genoten van het voorjaar en haar schoonheid, wat waren we blij met de overweldigende zonneschijn die de dagen zo heerlijk opwarmde, en oh wat hebben we toch prachtige wandelingen gemaakt. Zo hebben we begin deze week gewandeld bij de buurtjes in Drenthe, en eind deze week in onze eigen provincie door van die schattige Groningse dorpjes. Daar zijn wij eigenlijk wel een beetje fan van geworden. Menig mens zal het daar ietwat saai vinden, maar wij genieten daar nu juist dubbel en dwars van. Het is maar voor de liefhebbers zegmaar…In Drenthe hebben we nabij Schoonoord een prachtige afwisselende wandeltocht gemaakt. Van het donkere bos, mooie heidevelden, langs de rand van boerenakkers (bietenvelden) tot een hunebed aan toe hebben wij genoten van dit alles. Tijdens deze tocht werden we begeleid door een Koekoek, of waren het er meer? We moesten er steeds zo om lachen, iedere keer wanneer wij dachten het beestje kwijt te zijn, dook deze weer op en liet zijn stemmetje schril klinken door het verder zo verstilde bos.

In onze eigen provincie hebben we op bevrijdingsdag toch zo’n leuke tocht gemaakt. Deze wandeling bracht ons bij de gehuchtjes Groot en Klein Wetsinge, wat betekent groot en klein westen. Wat zijn dit “snoepjes.” Deze lieflijke dorpjes kunnen zo in een film. Veel mensen zouden het daar saai en te stil vinden maar wij niet hoor! Het zijn slechts een paar oude huizen gebouwd op een wierde (heuvel), die stuk voor stuk mooi zijn opgeknapt. Stel je daar omheen een prachtig weidelandschap voor omringd door bloeiend Fluitenkruid en allemaal vrolijke beestjes. Wij waren in ieder geval onder de indruk. De wandeling leidde ons ook langs een kanaal midden in de wonderschone natuur, alwaar de buurman en vriend Kees samen zaten te vissen. De verrassing was zeer groot dat begrijpen jullie. Na een korte pauze met een slokje water en een appel, moesten wij weer in de benen om onze tocht te vervolgen.

Jammer dat dit soort dagen voorbij lijken te vliegen… wij zijn namelijk nog lang niet uitgekeken in deze mooie provincie en haar omgeving. Wij beseffen ons maar weer als te goed hoe dankbaar wij zijn hier te mogen wonen.

Liefs, Suus en Marcel