vrijdag 10 juni 2011

Heerlijk, peultjes uit eigen moestuin










































Hier wat gezellige plaatjes van vers geoogste peultjes. Zijn ze niet prachtig!? Het had juist een beetje geregend, daardoor was de hele tuin gehuld in een zacht bloemen-parfum. Wat is het geweldig om op zo’n moment de moestuin in te stappen en tussen het gezang van de al even blije vogels voor de komende maaltijd verse groenten te oogsten. Dat is een rijkdom nietwaar!?

Eenmaal schoongemaakt en bijgepunt zijn de verse peultjes kort gewokt in een geurige olie en vervolgens toegevoegd aan de in blokjes gesneden kip die heerlijk heeft gesudderd in een Sumatraanse boemboe (kruidenmengsel). Ik heb deze boemboe samen met wat water ingekookt  tot een niet al te dikke saus en daar reeds gekookte rijst aan toegevoegd. Daarna heb ik een beetje ketjap door het geheel geroerd en was het gerechtje klaar om verorberd te worden. Het is bijzonder smakelijk om bij dit gerechtje verse ananas te serveren. Wij hebben heerlijk gegeten daar aan de tafel bij de perenboom en de gele bloeiende rozen met uitzicht op de groene lange slingers met lieve bloempjes die alweer het volgende maaltje met peultjes aankondigen…











































Geniet van het weekend !

Hartelijke groeten, Suus en Marcel.