woensdag 15 juni 2011

Het vermelden waard…


Ik had nog niet de gelegenheid kunnen vinden om vol lof over onze vers geoogste ROSARA-aardappeltjes te schrijven. Vorige week konden wij het niet meer houden en hebben we een stam uit de grond gestoken. Het was wel wat aan de vroege kant maar de smaak van deze jonge rode heerlijkheden was voortreffelijk. Het is werkelijk niet met woorden te beschrijven, neem maar van ons aan dat het genieten was.


Herinneren jullie  het nog, dat wij ergens eind Maart vol goede moed spinazie hebben ingezaaid? Nu die was inmiddels ook klaar voor gebruik, dus mocht ik (Suus) voor het eerst in mijn leven verse spinazie bereiden. Ook dit was zo verrukkelijk dat de diepvriesspinazie voorgoed in het vriesvak van de Supermarkt mag blijven. Voorgaande jaren is het ons niet gelukt om tot een gezonde goede spinazieoogst te komen. Ook dit jaar duurde het wat lang maar ons geduld is beloond. Dit alles tezamen met een eerlijk stukje vlees maakte ons twee zielsgelukkige mensen. Bestaat er iets heerlijker dan te eten van eigen oogst, met de wetenschap dat er geen kunstmest of gif aan te pas is gekomen?! Uiteraard is het ZIJN ZEGEN die dit alles zo prachtig heeft laten groeien en bloeien, dat beseffen wij maar als te goed.

Zie hier wat foto’s van de vers geoogste ROSARA-aardappeltjes en van de fris groene boterzachte spinazieblaadjes. Loopt het water jullie al in de mond ?


Lieve groeten, Suus en Marcel