dinsdag 14 juni 2011

Leuk ENGELS serviesjeWaren we laatst even bij een kringloopwinkel, stond er me daar toch een lief serviesje naar ons te kijken! Hum… nee dat hadden we natuurlijk niet nodig, we zochten eigenlijk een emaillen pan voor ons houtgestookte fornuis. De pannen waar wij normaliter in koken mogen niet op open vuur gezet worden anders kunnen ze vervolgens niet meer op het gasfornuis door een krom getrokken bodem. Ook heb ik een paar pannen met plastic oren en die zouden direct smelten op een houtgestookte kookkachel. Niet dat ons fornuis al in gebruik is hoor… hij is een poosje geleden geleverd en wat zijn wij er blij mee! Jullie moeten alleen nog even geduld hebben voordat wij hem aan jullie onthullen. Hij staat namelijk nu nog niet op zijn plaats en er moeten nog diverse dingen op en aan gemonteerd worden.
 
Allereerst is het even afwachten hoe de gezondheid van onze moeder / schoonmoeder zich ontwikkelt. Uiteraard is dat van groter belang en zijn we daar momenteel meer mee bezig. We hopen en bidden dat er in deze situatie genezing en herstel mag komen, pas dan gaan we hier in ons kleine huisje weer verder met de verbouwing. Het is goed dat onze lieve pa nu thuis is, wij hopen dat er betere tijden zullen komen. Komende Donderdag hopen wij trouwens af te rijzen naar het drukke Westen. Schoonpa (vader van Marcel) hoopt 65 jaar te worden en dat gaan we natuurlijk vieren. Daarna tuffen we richting Lekkerkerk en verblijven daar dan nog enige tijd. 


Maar goed… dit lieve serviesje stond dus naar ons te kijken en wij vreesden dat het een vermogen zou kosten. Niets is minder waar, we mochten het voor zeer weinig meenemen. Het geheel betreft een echte oude Engelse koffiepot in perfecte staat, 4 kopjes zonder bakjes, een puntgaaf suiker en melkkannetje en 4 ontbijtbordjes.We zagen het ineens helemaal voor ons, dit serviesje past namelijk uitstekend bij onze nieuwe woonkamer-sfeer. Wij hopen de huiskamer een beetje een Engelse cottage-stijl te geven, met ons fornuis als middelpunt die het warme hart van de kamer zal zijn. Gezellige oorstoelen eromheen en dit oude Engelse “Johnson Bros old Britain castles servies” mag daarin niet ontbreken.

Je schijnt verschillende varianten van dit servies te hebben, van nep nieuw gemaakt tot knots-oud. De versie die wij hebben dateert echt uit vervlogen tijden. Je kunt dit soort serviezen checken door de stempel die onderop de verschillende serviesdelen staat te onderzoeken. Zo kwamen wij er achter dat onze koffiepot bij een Engelse antiquair word aangeboden voor 75 pond. Jullie begrijpen dat hebben wij er niet voor gegeven. Nu nog een goede emaillen pan op de kop tikken… want daar gingen we eigenlijk voor…Een fijne week toegewenst,
Suzanne en Marcel