vrijdag 3 juni 2011

OPEN TUIN in WesterbroekWij houden van tuinen… dat is jullie allemaal welbekend. En als daar ergens een OPEN TUIN is zijn wij uiteraard van de partij. Zo heeft manlief in aansluiting op Hemelvaartsdag een heerlijk lang weekend vrij en daar genieten wij natuurlijk hevig van.

Helaas is daar nog wel een klein naar dreigend wolkje aan de horizon en dat is de kiespijn die mij (Suus) al dagen plaagt. Na twee tandartsbezoeken is deze kiespijn nog steeds aanwezig en dat is niet leuk. Daarom kwam zo’n prachtige OPEN TUIN op het juiste moment, het gaf fijn wat afleiding en is niet te zwaar. Met zo’n akelig hoofd vol kiespijn voel je je nu eenmaal niet zo fit. Zie maar eens hoe leuk deze mensen hun Engelse tuin hebben ingedeeld.

Midden in de tuin bevind zich een omvangrijke moestuin, dit alles is geweldig goed onderhouden.
Aan de linker zijde is een gigantische boomgaard gesitueerd, daarin kun je alle soorten fruitbomen vinden die je je maar voor kunt stellen. De voortuin is een siertuin met veel weelderige rozen. Ook kun je in deze tuin een schattige kasje vinden waar een knots oude druif in staat te pronken. Het was een genot om in deze tuin rond te mogen wandelen.

Westerbroek is een piep klein Gronings dorpje, gelegen in de Westbroekster-Engelberter-molenpolder… ja nu weten jullie allemaal waar dat is !? Maar zo schattig allemaal, neem dat maar van ons aan. Eigenlijk zou ieder huisje in dit lieve dorpje wat ons betref zo kunnen meedoen aan dit “OPEN TUIN-gebeuren”. Helaas was dat niet het geval. Nu vonden wij, toen we er toch waren, dat we best een beetje legaal mochten gluren ook in de tuinen van de buren. Hi hi… en wat zijn ze mooi!  

Wij wensen iedereen een overweldigend mooi weekend, geef je ogen maar eens de kost dan zie je hoe weelderig mooi de natuur op dit moment wel niet is!


Liefs, Suzanne en Marcel