zaterdag 16 juli 2011

Dahlia’s helemaal in de bonen…Enige tijd geleden waren wij bij onze Duitse buren (net over de grens) eventjes aan het winkelen en zagen we daar een bak vol met goedkope Dahliaknollen staan.

Vier joekels van een knollen bijeen in een zak en daaraan hangend een kartonnetje met veelbelovende plaatjes. Per zak betaalden wij slechts 99 eurocent, dus werden er royaal Dahlia’s ingekocht. De plaatjes deden ons geloven dat er crèmekleurige grote ronde lampionvormige bollen met kleine schulpjes uit zouden gaan komen, wij waren natuurlijk helemaal verkocht. Wat een prachtige exemplaren, en wat zou dat straks mooi zijn rondom de Japanse kersenboom…

Inmiddels is het hartje Juli en komen de eerste knollen in bloei, tot onze grote verrassing zijn ze NIET rond, ook NIET lampionvormig, hebben GEEN schulpjes en zijn al helemaal NIET crèmekleurig. Als wij in onze achtertuin aan het werk zijn valt het steeds weer op, en ja… wij zijn een beetje beteuterd. Toch kunnen we er ook hartelijk om lachen, het zou toch TE mooi geweest zijn voor die prijs. De bijen maken trouwens geen probleem van onze overpeinzingen hoe het eigenlijk had moeten zijn, die zoemen even vrolijk rond van Dahlia tot Dahlia. Er zijn zelfs Dahliaknollen die bloemen hebben in twee kleuren, hoe is het mogelijk ? Hi hi… zouden Dahlia’s ook in de bonen kunnen zijn ?

Be blessed en geniet van de zondag.


Liefs, Suus en Marcel