vrijdag 1 juli 2011

DE KONING TE RIJK met ZOMERSE aardbeien…
Het hoort gewoon een beetje bij de zomer, van die heerlijk zoete sappige aardbeien. Wij worden altijd weer blij als deze vrolijke vruchtjes verschijnen. Vanaf het eerste moment dat ze klein en zacht groen zijn kan je eigenlijk al niet meer wachten. Dan moet je de tijd geduldig zijn gang laten gaan want deze schattige vruchtjes gaan eerst blozen alvorens je ze dieprood en afgerijpt in je mond kunt stoppen.


Er zijn natuurlijk meer kapers op de kust. Zo zijn er van die kleine kevertjes die naar hartelust gaatjes knabbelen in deze rode heerlijkheden, geef ze eens ongelijk? En de vogels lusten er hier in Scheemda ook wel pap van. Jullie begrijpen dat het een hele strijd is alvorens het echte genieten kan beginnen. Dus kijk ik de hele boel dagelijks na op ongedierte en is er een fijnmazig gaas overheen gespannen. Wij zijn niet zo van de netten, daar moet je dan vervolgens de vogeltjes weer uit bevrijden en dat is niet echt waar wij op zitten te wachten. Met zo’n gaasdoek heb je daar geen last van.


Speciaal voor Marcel heb ik een bak met overheerlijk sorbetijs gemaakt, hij is namelijk allergisch voor roomijs en melkverwante producten. Sinds wij in het bezit zijn van een ijsmachine is dit een koud kunstje. Natuurlijk gaat het ook wel met de hand, maar dan krijg je een iets grover ijs, met de ijsmachine heb je er geen kristallen in en is het boterzacht van smaak.


Op dit moment hebben we het er maar druk mee, ook het oogsten en verwerken van dit soort dingen kost tijd. Maar wij hebben er bewust voor gekozen om voor dit soort dingen tijd te maken. Om meer te genieten van de mooie dingen die God ons geeft. En spijt… nee daar hebben we absoluut geen spijt van. Kijk maar naar de plaatjes, een mens is gelukkig als hij genoeg heeft, een eenvoudige bak met aardbeien kan maken dat je je DE KONING TE RIJK voelt!
Liefs, Suzanne en Marcel