maandag 11 juli 2011

Onder toeziend oog van…

Onder toeziend oog van onze kipjes stonden we dit weekend deze snoezige framboosjes schoon te maken. Want het is en blijft bijzonder dat als je terug denkt aan die paar kleine dorre stokjes begin dit jaar dat nu juist daaruit een bos met fris groene bladeren en dieproze vruchtjes is ontstaan. Onze kipjes zijn er met dit soort activiteiten natuurlijk als de kippen bij, er zou eens zo’n overheerlijk vruchtje over blijven… Zodoende sprongen ze met z’n drieën op het dak van het kippenhok om het baasje, het vrouwtje en de framboosjes te bewonderen. Kleine Zwartje is niet zo dapper, die houdt niet van springen en vliegen dus die ontbreekt nog op de foto.  De overige drie kippendames kunnen jammer genoeg nog steeds niet samen los lopen met Henkie de haan, Pluis, Truus en Zwartje. Dat wordt iedere keer weer dikke ruzie.
 


Deze frambozen zijn na een wasbeurt en het controleren op ongedierte schoon en wel in de vriezer gestopt. Dit soort vruchten rijpen niet allemaal tegelijk af, zodoende heb je steeds maar een klein beetje. Als er een kilo of wat is verzameld wordt er sorbetijs en jam van gemaakt. Uiteraard eten we er zo nu en dan ook een paar gewoon op, want wat zijn frambozen eigenlijk lekker!

Dit jaar kunnen wij pas voor het eerst van een echte oogst spreken, de twee voorgaande jaren moesten de framboosjes zich blijkbaar eerst even nestelen. Maar nu is het hek van de dam, ze bloeien, groeien en woekeren er momenteel lustig op los. Wij zijn van mening dat je geen framboos te veel kan hebben dus laten wij de natuur heerlijk zijn gang gaan.

Zo… de nieuwe week is inmiddels begonnen, wij wensen je veel zegen toe bij alle dingen die je moet doen of de dingen die spontaan op je pad komen. Voor sommigen onder ons is de VAKANTIE aangebroken… Als dit het geval is, geniet er maar heerlijk van!
    


Hartelijke groetjes, Suus en Marcel