maandag 25 juli 2011

Zoete PRUIMPJES...Na de "BRUILOFTSROES" is onze avond vandaag gevuld met zoete PRUIMPJES ! We kregen een  tas vol met deze overheerlijke vruchtjes van een collega van Marcel.


Lieve RONA, heel veel dank voor dit geweldige geschenk ! Wij zijn er echt heel blij mee... en wat zijn ze heerlijk...

Rona heeft een paar prachtige pruimenbomen voor de openslaande deuren van haar woonkeuken staan. Zie je het al voor je... je kan daar heerlijk zitten aan van die lange mooi gedekte tafels, in de schaduw van die kostelijke pruimenbomen. Het is een beetje de droom van iedere levensgenieter... En dan loopt er ook nog zo'n dot van een Pippi Langkous-paard in het landje voor de pruimenbomen... Dan zou een zure pruim nog zoet gaan smaken nietwaar ? Maar deze zijn niet zuur hoor... ze zijn heerlijk ZOET !    


Zodoende was er vanavond weer een berg met werk te verzetten. De boel is schoongemaakt, vervolgens tot compote verwerkt en in schone weckpotjes gestopt. Daarna stond de weckpan te stomen naar harte lust en hebben we nu ook voor de wintermaanden heerlijke pruimen-compote op voorraad. Gezellig hoor om zo'n  regenachtig zomeravondje te vertoeven in de zoete pruimengeuren.

Ja... we mijmeren ook nog wel een beetje na over die geweldige bruiloft, wat was het genieten. Maar er rest ons ook nog een taakje wat dat aangaande, we zijn namelijk de bruidsreportage aan het samenstellen. Dat betekent dat ik (Suus) honderden foto's bestudeer, omdraai, aanpas en in collages samenvoegt om dit lieve stelletje een tastbare herinnering op papier te schenken. Het zal nog wel even duren eer deze klus is geklaard, maar het is geweldig leuk om te doen ! Het was natuurlijk ook wel vreselijk spannend om op de dag zelf deze verantwoordelijkheid te dragen. Dit is wel wat anders dan een plaatje schieten van onze kipjes en ons hele leven in en om huis.

Zo... de dag loopt ten einde, wij wensen iedereen een goede nachtrust !Liefs, Suzanne
en Marcel