vrijdag 26 augustus 2011

Bijna 10.000 hits

Beste vrienden van onze weblog. Nog even en dan heeft de 10duizendste bezoeker onze site bezocht. Bijzonder, wie had dat bijna 3 jaar geleden kunnen bedenken.
Wij zijn in ieder geval nog erg gemotiveerd hier mee door te gaan.

Wat ook nog maar even duurt, is onze vakantie. Die loopt dan nu echt teneinde. 3 weken samen is wel moeilijk opgeven, we hebben een goede tijd samen gehad. Helaas heeft het weer ons ook deze vakantie nogal in de steek gelaten. Maar goed dat we in Polen wat beter weer hebben opgedaan.

In de afgelopen twee weken zijn wij druk in de weer geweest met dingen in en rond het huis. De trouwreportage van Sander en Abby werd voltooid en het album is deze middag overhandigd.
Tijdens het verwerken van de trouwreportage bleek ons ouwe beesie, onze computer, aan zijn eindje te zijn. Dus hebben wij besloten een nieuwe aan te schaffen. Dit is het eerste bericht vanaf die computer. Het is allemaal nog erg wennen en gaat soms allemaal niet vanzelf. Maar het weer liet toe dat er tijd was er aan te sleutelen.

De moestuin achter huis doet het best goed. We hebben tegen de verwachting in erg veel tomaten. En de buurman levert ons appels die wij sinds vandaag verwerken tot zelfgemaakte appelsap. De buurman zelf is er ook dol op, hij brengt dus geregeld een nieuwe mand appels .

De andere tuin, op het land van de buurman, is minder rooskleurig. Erg veel onkruid en door de regen verpietert de bonenoogst enzo.
Maar er is ondanks het weer best nog wel oogst van augurken, witte kool, rode kool, courgettes, bieten (heel veel bieten). Zogezegd minder bonen, maar er waren wel wat porties snijbonen enzo.
De diepvries was al snel vol en de extra diepvries van verleden jaar missen we nu wel. (die ging in het voorjaar stuk, was gekocht voor een prikkie op marktplaats).
Maar bij tekort aan vriesruimte stortte Suzanne zich meer op het ouderwetse wecken / inmaken. Dagen lang staan hier potjes te pruttelen. De man met de grijze stofjas, ergens in een huishoudelijke artikelenzaak over de grens, kent ons inmiddels al; dat zijn die hollanders die nog ouderwets "einmachen." Hij levert weer nieuwe potjes en ringen. Er staat inmiddels een behoorlijke hoeveelheid wintervoorraad, daarover later meer.

We hadden ook tijd voor ontspanning. Uitstapjes in de polder, een antiekboerderij in Uithuizen, wandelen langs de rivier de Ems in Duitsland, barbequen bij David vanwege de doorbraak die er eindelijk is in hun benarde situatie. Gode zij dank !

Helaas even een bericht zonder foto's ditmaal, maar nu bent u weer even op de hoogte van het reilen en zeilen in Scheemda.

Een goed weekend toegewenst, Marcel en Suzanne