woensdag 31 augustus 2011

Een driejarig jubileum, EEN SEPTEMBER TWEEDUIZENDELF !

Hieperdepiep, wij kunnen het haast niet geloven !. Zijn we echt al drie jaar de trotse eigenaar van dit kleine huisje ?. Zijn we echt al drie jaar met hart en ziel verbonden aan deze prachtige provincie ?. Soms lijkt het nog een droom, maar dan mogen wij onszelf even knijpen dat het echt zo is. Dat we geen “Westerlingen” meer zijn maar “Groningers”. Onze inburgering heeft plaats gemaakt voor een gevoel van echt “THUIS” te zijn. En wat is ons kleine huisje al een eind opgeknapt...


Zo zijn er meer van die bijzonderheden op te merken, zo werkt Marcel al weer BIJNA drie jaar op hetzelfde kantoor. Het werk dat hij hier dagelijks mag verrichten vindt hij prettig om te doen, zijn hart ligt daar waar hij mensen kan helpen. Zo ben ik (Suus) al weer BIJNA drie jaar een boerinnetje aan huis. Heerlijk, bestaat er een mooiere loopbaan ? En wat hebben we veel geleerd de afgelopen jaren, we hebben een berg met plattelandskennis opgedaan, we hebben mogen ontdekken wat het is om een beetje zelfvoorzienend te leven, ook hebben daardoor ontdekt hoeveel tijd en energie zo'n zelfvoorzienend leven kost, het is een volwaardige baan zeg maar, en we hebben mogen proeven van al het goede wat God ons heeft gegeven aan groente en fruit vers van het land en ga zo maar door.


Kookte het kokkie van dit huis vroeger veelal uit pakjes met kruidenmixen en met groente en fruit van de supermarkt, zo wordt er nu doorgaans gekookt met verse groenten en kruiden direct van het land. Ook leven wij meer met de seizoenen, in de winter hebben wij bijvoorbeeld geen sla of verse sperziebonen. Nee... dan eten wij bieten, boerenkool, winterwortelen en producten die zorgzaam zijn geweckt in de zomer, of  netjes geblancheerd en wel in de vriezer liggen te wachter voor consumptie.


Tja... ons leven is veranderd... en nog steeds hebben wij daar GEEN spijt van !. Als wij het mogen beleven hopen wij nog lang te genieten van het mooie Groningse land, een leven dat toch echt nog een beetje anders is als in het drukke westen. Voor een ieder die denkt dat hij later zijn dromen nog eens wil gaan realiseren, als ze binnen je bereik liggen... wacht dan niet te lang. Je weet nooit hoe het leven later loopt, dat wat je nu aan kwaliteit kunt verhogen in je leven moet je zeker zo snel mogelijk aanpakken.


Anderzijds is het zo belangrijk dat je weet wat het plan van God is met je leven. Als je mag ervaren diep in je hart, om zo'n stap te mogen zetten, doe het dan maar gerust. Als je daar niet van overtuigt ben dat dit de tijd is voor zo'n grote verandering, wacht dan geduldig af tot je het duwtje in de rug zal krijgen dat je mag gaan. Het is net als "oogsten", dat kan je pas doen als de gewassen daar klaar voor zijn. Je kan pas de oogst binnen halen als het juiste seizoen is aangebroken !.


En wie weet er als geen ander wanneer deze tijd is aangebroken ?. Juist onze Hemelse Vader weet dat precies, Hij overziet het geheel, voor Hem zijn daar geen vragen of onzekerheden. Hij heeft je al geweven in de moederschoot, je leven is door Hem geliefd en gekend. Alleen Hij kan je leiden door dit leven, aan Zijn trouwe Vaderhand, soms zelfs naar het “onbekende land”.


Lieve groeten, Suzanne en Marcel.