woensdag 14 september 2011

Genieten van VERSE KRUIDENTHEE...

Zolang het weer het toelaat genieten wij bijna dagelijks van vers geplukte kruidenthee.Uiteraard zijn er ook wat gedroogde kruiden opgeslagen voor de komende winter, maar er gaat natuurlijk niets boven een kopje geurige VERS geoogste thee. Helaas zie je ons kruidentuintje al aftakelen, want ja... de herfst valt in met zachte schreden.

Zo drinken wij met grote regelmaat voor het slapen gaan een kopje warme citroenmelisse- / muntthee. Het schijnt dat citroenmelisse een geneeskrachtig kruid is dat onder andere wordt ingenomen tegen slapeloosheid, en het is ook een uitstekend kruid om te ontstressen. Kortom een ideaal kruidje om voor het slapen gaan te nuttigen. Wees niet bang dat je na het drinken van zo'n kopje thee direct als een blok in slaap val hoor. Dat is niet het geval. Het schijnt ook een geweldig kruid te zijn voor mensen met problemen aan het spijsverteringsstelsel, voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen en voor mensen die lijden aan migraine. Reden genoeg om deze groene tere blaadjes opgesierd met kleine zachte haartjes  is te overgieten met kokend water en een poosje te laten trekken. Voor een ultieme smaaksensatie doe je er dan ook nog een blaadje munt bij.

Ach... wij genieten nog maar eventjes heerlijk van deze VERSE kruiden. Nog even en de hele boel sterft af en valt in een diepe winterslaap. Eerlijk gezegd kunnen wij nu al niet meer wachten tot het moment dat straks na de koude winter het voorjaar zich laat zien. In gedachten zien wij de kleine frisse groene citroenmelisse-blaadjes al om een hoekje kijken, om vervolgens nog groter en voller terug te komen dan het jaar ervoor. Dat is nu juist het mooie (of vervelende) aan deze kruiden. Eenmaal in de tuin, nooit meer uit de tuin weg te krijgen ! Voor je het weet drink je je leven lang citroenmelisse- / munt-kruidenthee, of je het nu wilt of niet...

Geniet van deze week, en van de laatste zomerdagen. Althans... de dagen die volgens de kalender nog doorgaan voor "ZOMER". En uhhh... hebben jullie die prachtige volle maan gezien die de nachten zo heerlijk oplicht, hoe wonderlijk is dat niet om te aanschouwen en zo schitterend mooi !

Liefs, Suzanne en Marcel