vrijdag 23 september 2011

Nog steeds een overvloed aan appeltjes...Zoals jullie wel zien zijn wij nog niet door de appeltjes heen, we hebben nog steeds appeltjes in overvloed. Het lijkt wel alsof de boomgaard van de buurman niet leeg wil worden. De kronen van de bomen zijn top zwaar en zwiepen gevaarlijk heen en weer door het herfstachtige windje dat ons al dagen om de oren giert.


En wisten jullie al dat deze appeltjes de naam : "Zoete Kroon" dragen ?. Rond 1870 is dit appeltje voor het eerst op de kaart gezet door een man uit Noordbroek (een snoezig dorpje hier vlakbij). Hij duikelde dit vrolijke appeltje op in de tuin van een kennis die destijds ook woonachtig was in Noordbroek. Toch leuk zo'n stukje historie, en wij vinden het zo grappig dat zo'n eenvoudig rood appeltje gewoon hier in de Groningse klei is geboren.


Als manlief straks thuis komt hopen wij af te (hi hi... waaien) reizen naar het Drentse dorp "Echten". Daar gaan wij het 40 jarig huwelijksfeest van schoonpapa en schoonmama vieren. Wat jammer is te vermelden dat de griep ons huisje niet heeft overgeslagen. Met man en macht hoop ik dat we dit weekend toch met een blij gemoed kunnen vieren. Vervelend toch... de herfst is nog geen 2 dagen oud en nu begint die ellende al.


Maar goed...  als het dus even stil is... zijn wij NIET in de boomgaard van de buurman om appeltjes te plukken, maar zitten wij in het beeldschone "Drenthe". Ja... Drenthe is ook best mooi te noemen, al gaat er natuurlijk niets boven Groningen. Als echte ingeburgerde Groningers zijn wij natuurlijk zo trots als een pauw op het Groningse land. Hi hi... daar kan natuurlijk geen andere provincie aan tippen...


Wij wensen iedereen een genoeglijk weekend ZONDER ellendige grieptoestanden toe. Want helaas waait dat windje momenteel echt door de lucht...
Veel liefs, Suus en Marcel