dinsdag 27 september 2011

Weer thuis...

Wij zijn er weer hoor, en wat zijn we rijk gezegend met heel veel mooi nazomerweer ! Dat was een waar cadeautje, zo ook voor mijn (schoon)ouders die hun 40-jarig huwelijksfeest mochten vieren. Zoals het vorige bericht al onthulde hebben wij dit feest in het Drentse dorp "Echten" gevierd. Mijn (schoon)ouders en (schoon)zus hopen nog de gehele week te verblijven in vakantiepark "de Westerbergen." Wij hopen dat zij daar nog een fijne tijd zullen beleven met elkaar. 

Het dorp "Echten" is een lieflijk plaatsje, vol met oude boerderijtjes en mosgroene velden die omzoomd worden door bosranden. En de Drentse boeren... die hadden het zo druk de afgelopen dagen ! Zij werken zich met dit soort weer echt drie slagen in de rondte om de laatste oogst van het land te krijgen.
Zo ook hier rondom ons kleine huisje... Kijk maar eens naar de foto's en zie daar een Groningse boer die zijn land al weer druk aan het bewerken is voor het komend seizoen. Achter de trekker zie je een zwerm met vogels die hopen op een lekker hapje. Wat een komisch gezicht, van dit soort taferelen kunnen wij altijd enorm genieten. Daar kan wat ons betreft geen theatervoorstelling tegenop. Het maakt je blij en dankbaar tegelijk. Dankbaar dat wij in zo'n mooie omgeving mogen wonen. Maar ook dankbaar om in de gelegenheid te zijn om dit soort mooie dingen te aanschouwen.

En zien jullie die schattige hertjes ? Het betreft een bokje met een prachtig bruinzwart reeënvrouwtje die vol verbazing onze auto bestuderen. Ja... dat krijg je momenteel weer allemaal te zien nu de oogst grotendeels van het land is. Konden onze "Bambi-vrienden" zich eerst nog goed verstoppen tussen de hoge gewassen, zijn ze nu al op kilometers afstand goed te zien.

Wij wensen jullie allemaal een fijne week toe,  en probeer tussen alle drukte van het dagelijks leven door te genieten van de laatste zomerse herfstdagen. Wat is dit een geweldig mooi cadeautje  dat ons zo geheel onverwachts nog even in de schoot geworpen wordt...

Lieve groeten, Suus en Marcel