maandag 10 oktober 2011

B&B weer geopend...

De bedden worden opgemaakt met knisperend fris en schoon beddengoed, de bezem gaat door het kleine huisje en de taart is gebakken. Heden is geopend onze "bed and breakfast". We krijgen namelijk gasten over de vloer, onze eigen (schoon) pa en (schoon) ma wel te verstaan. Gezellig hoor, de tijd is weer aangebroken voor het drinken van bakjes koffie en thee, het bijkletsen over 1000 en 1 dingen en een klusje hier en daar.


Om ons bezoek feestelijk te onthalen is er een walnotentaartje gebakken. Het recept komt gewoon van Albert Heijn, maar het is er een om te onthouden voor de toekomst. Zie hier het recept: LINK

Het is een knapperige, niet al te dikke koek, met daarin walnoten die omgeven worden door overheerlijke plakkerige karamelsaus. Om je vingers bij op te eten, uhhh... af te likken dus. Je moet wel een echt zoetekauw zijn, anders vindt je dit hoogst waarschijnlijk helemaal niets. Het heeft qua zoetheid veel weg Turkse en Griekse gebakjes (baklava). Want die kunnen er ook wat van hoor ! 

Ik heb bij het maken van de plakkerige karamel wel iets MEER NIET-geklopte slagroom toegevoegd dan in het recept wordt vermeld. Dit om te voorkomen dat je een zaag nodig hebt om het taartje in stukken te snijden. Nu is de karamel wat zachter (meer een saus) en droogt deze niet zo hard in. Ook heb ik de bovenkant van de taart gedicht met dotjes deeg, en dus niet met de voorgeschreven deeglap. Op deze manier ontstaat er een soort kruimelige bovenkant, dat vind ik er wat leuker uitzien.

En de walnoten ? Van de buurman natuurlijk... een hele tas met gedroogde noten van het vorige seizoen, en een tas vol met vers geplukte noten. Wij zijn de man zeer dankbaar, dat begrijpen jullie wel. Al kan manlief  door een allergie helaas geen walnoten verdragen, dus stop ik onze gasten en de buurman zelf gewoon vol met taart en andere walnootlekkernijen. Walnoten zijn trouwens reuze gezond, boordevol met vitamines en mineralen.

Zo... en nu nog verse bloemetjes plukken... dan zijn wij er helemaal klaar voor...

Liefs, Suus en Marcel