donderdag 27 oktober 2011

Onze Zwartje OOK al in de lappenmand...
Ach... je zou toch een klein zwart kipje zijn en volop in de rui verkeren aan het einde van de maand Oktober. Dat betekent dat onze Zwartje pas een nieuw jasje heeft als de winter haar intrede heeft gedaan. Echt waar... dat duurt weken voordat zoiets weer helemaal mooi is aangegroeid. Brrr... koud hoor ! En dat nu de nachten al maar kouder en kouder worden. Ze moet als ze s avonds op stok gaat maar fijn dicht tegen onze Henkie de haan aankruipen, die heeft spekvet en veren te over.


Het lijkt op de plaatjes nog heel wat maar in werkelijkheid zijn het alleen maar donsjes. Als je haar optilt voel door het dunne donspakje heen slechts een levend kippenboutje vol met stekelige nieuwe verenpennen. Haar vleugeltjes hebben nog maar een paar echte penveren en haar staartje is inmiddels niet meer dan een lorretje met losse flodders.

Je kan ook duidelijk merken dat ze niet helemaal in goede doen is, zielig hé !
Nu is onze Zwartje OOK al in de lappenmand... Gelukkig maakt het Henkie de haan allemaal niets uit, ook al ziet Zwartje eruit als een klein warrig monstertje, hij vindt haar gewoon lief. Hij kan echt zo helemaal "IN LOVE" naar haar zitten staren, schattig toch !

Samen met kleine Zwartje hopen wij dat we nu allemaal toch echt eens snel uit die lappenmand zullen komen. Je raakt het op den duur echt wel zat hoor...Ook namens Zwartje, veel lieve groetjes uit de lappenmand, Suus en Marcel