woensdag 19 oktober 2011

PREI ontleden...























De PREI is van het land, ze ziet er best aardig uit dit jaar. Al verbaas ik mij er altijd weer over dat de ene PREI dikker en vele malen groter is dan de andere. Ach... sommige dingen moet je niet met je verstand willen beredeneren, de natuur gaat haar gang en is altijd weer even verrassend. Hier en daar is er ook een kaper op de kust geweest die wat sporen van schade heeft achtergelaten, maar dat is toegestaan bij BIO-PREI. Het schoon maken van deze PREI-vrienden is een verhaal apart, ze zijn door het stormachtige natte herfstweer helemaal besmeurd met vette klei. Dus moet er eerst flink geboend worden. Daarna gaat het mes erin, en worden ze in kleine dunnen ringetjes gesneden. Hi hi... en geur van PREI... het is wat mij betreft een beetje een haat / liefde-verhouding. Maar de smaak maakt gelukkig alles weer goed.

En wat we gaan doen met al die PREI ? Eventjes kort (1 minuut) balanceren en daarna invriezen, wij vinden dat PREI op deze manier het beste zijn smaak behoud. Zo hebben wij ingevroren kant en klare porties gemakkelijk voor het grijpen. BIO-PREI is buitengewoon lekker voor in de soep of voor door de pasta, en wat dacht je van een overheerlijke "kerrie-PREI-schotel" ? Wees maar niet bang... die PREI komt wel op...

Liefs Suus en Marcel