zaterdag 15 oktober 2011

Wonderlijk !

U kent het vast wel... Van die momenten dat het allemaal minder mee zit. Je wordt in lastige situaties gemanoeuvreerd, je weet niet wat je moet doen; spreken of zwijgen ? En van die dingen dat je wat slechter slaapt, dat er onverwachtse tegenslagen zijn, dat je de grip verliest en bijna dreigt er chagrijnig van te worden.
Dat overkomt ons ook, niets menselijks is ons vreemd.

Op die momenten maalt je hoofd, zoek je een weg opwaarts, probeer je je focus weer te verleggen, te streven naar het goede en niet verbitterd raken. Niet oeverloos zitten malen.
In ons geval erkennen wij overigens wel de problemen, en brengen de situaties in gebed voor God. Daarna proberen wij de draad van alledag weer op te pakken.

Zo overkwam het ons dat er wat moeiten waren (geen zorgen, niets ernstigs), maar wel gewoon zaken die je bezig houden. En toen begon het weekend. Het zou toch fijn zijn alles even los te kunnen laten om samen "ons ding" te doen.
Zo zocht Suzanne al een poosje wat kleding en werd het inmiddels onvermijdelijk het rustige ommeland te verlaten, om naar de stad te gaan.

Wij reden naar Groningen en vanwege een paar winkels die wij nodig hadden belandden wij in het noorden van de stad bij een winkelcentrum in de wijk Paddepoel.
Wat wij daar meemaakten is op zijn minst bijzonder te noemen en tilde ons werkelijk boven de sorres uit.
Eerst zocht Suzanne een broek en ter plaatse was veel behulpzaam personeel. Zij hielpen en adviseerden en eigenlijk ging dat advies een beetje tegen het gevoel in. Maar zij hadden gelijk, Suus kon met een mooie passende jeans de zaak uit lopen. Wat vriendelijk was men daar !
Vervolgens kwamen wij bij een schoenenzaak. Suzanne moest nu na drie jaar echt eens goed winterschoeisel hebben, en zij vond laarzen. De cassiëre raadde ons echter af de laarzen te kopen, omdat er maandag 10euro van de prijs zou gaan. Maar tja, dan zijn we niet weer in Paddepoel ! Wel komt Marcel van de week weer in Appingedam bij het werk, daar zit net zo'n zaak. Dus belde de cassiëre met Appingedam. Na 10minuten hangen bleken zij daar de maat van Suus niet te hebben. Dus besloot ze maar gewoon nu alvast de korting te geven.

Vervolgens liepen we een zaak in waar Marcel een lekkere wollen trui zag in verschillende kleurtjes. Wij kozen er dan maar voor twee te kopen, een zwarte en een gele. Bij het afrekenen bleek dat als je er eentje kocht, er onverwachts een korting werd doorberekend. Maar bij twee stuks juist weer niet.
 

Dus stelde de kassier voor dan maar stuk voor stuk af te rekenen om zodoende om volstrekt onduidelijke reden 5euro korting te krijgen.

Verbijsterd liepen wij terug naar de auto.

Zouden we "het" dan maar eens op de proef stellen ? Bijvoorbeeld even twee plasma-tv's aanschaffen, echt dure spullen enzo ?

Nee, dat zou beschamend zijn.
Wij gingen voor deze spullen en als een knipoog
van  God konden we deze dingen met korting krijgen. Hij weet wat wij nodig hebben !
En Hij geeft ons meer dan wij kunnen bidden of beseffen. (tekst uit de Bijbel: Efeze 3 vers 20)

Een fijn wonderlijk weekend toegewenst.

Marcel

en Suzanne