vrijdag 25 november 2011

Genieten van heerlijke POMPOEN-GERECHTEN...Jullie weten dat wij dit jaar niet van die hele grote POMPOENEN hebben geoogst. Maar wel een heleboel kleintjes. Ach... het geeft niets, een berg kleine POMPOENTJES geeft ons alsnog een overvloed aan smakelijk vruchtvlees. Wij zijn onze HEMELSE VADER hiervoor bijzonder dankbaar, want... wat zorgt Hij goed voor ons. Hem komt toe de dank en eer voor het groeien, bloeien en de uiteindelijke altijd weer even indrukwekkende vruchtzetting.


Als je zo'n grappige POMPOEN eens aandachtig gaat bekijken kom je met een glimlach op je gezicht in de verwondering, wat een buitengewone vrucht ! POMPOENEN hebben stuk voor stuk een ander uiterlijk, met unieke lijntjes, koddige deukjes, diverse kleurschakeringen, GEELORANJE zacht en zoet vruchtvlees, een 1000-tal aan witte pitjes, een taaie schil en een bobbelige, dikke, vlezige steel. Eigenlijk zijn ze te mooi om het mes in te zetten. Toch willen wij er iets van maken, want uiteindelijk wordt er een rottingsproces in gang gezet en heb je het nakijken. Dat zou toch zonde zijn !

Vandaar dat er ieder jaar in ons kleine huisje kostelijke POMPOEN-GERECHTEN worden bereidt. Van chutney, jam en taart tot pittige, romige soep aan toe. Het is een plezierige bezigheid om deze vruchten te verwerken in lekkere maaltjes. Het kost even wat tijd maar daarna plukken wij daar toch echt wel de vruchten van ! Dan kan het genoeglijke oppeuzelen beginnen... En reken maar dat het dan GENIETEN is...

PSALM 34 : 9a (Nieuwe bijbelvertaling)
PROEF, en GENIET de goedheid van de Heer...

Iedereen een heerlijk weekend met veel GENIETmomenten toegewenst...
Liefs Suus en Marcel