zondag 6 november 2011

Het wonderschone HERFSTBOS...Lieve vrienden, terwijl het zonnetje met vriendelijke stralen de zaterdagmorgen opvrolijkte hebben wij de fiets gepakt en zijn richting Midwolda gefietst. In dit mooie Groningse dorp heb je namelijk een prachtige borg, de Ennemaborg genaamd. Achter dit oude landhuis is een weelderig bos gesitueerd. Alle ingrediënten die je bij een romantisch HERFSTBOS voor kunt stellen zijn hier vertegenwoordigd.


Zo is dit wonderschone HERFSTBOS momenteel vol met dwarrelende goudgele, purperrode en reebruine blaadjes. En wat is dat heerlijk om daar eens lekker doorheen te banjeren. En wat denken jullie van de vele mosgroene wandelpaden die bedekt zijn door een tapijt van vers gevallen blaadjes, alsof de loper speciaal voor jou en mij is uitgelegd. Nu zou ik bijna die fantastisch zingende Winterkoninkjes vergeten, en die grappige Koolmezen die in volle vaart langs je heen scheren. Wat ook het vermelden waard is, is dat hier jaren geleden Konikpaarden zijn uitgezet. Deze paarden voorzien zichzelf in levensonderhoud en helpen het Groninger landschap ook een handje door dit gebied op een natuurlijke wijze te onderhouden. Vreest niet, je kunt hier met een gerust hart wandelen. Deze vriendelijke viervoeters kijken je hooguit wat dromerig na en grazen vervolgens weer lekker verder.

En wat was het genieten geblazen om hier op deze plaats te zijn. Wat heeft onze Hemelse Vader hier veel van zijn grootheid en scheppingskracht aan ons laten zien. En wat zijn wij dankbaar dat Hij ons open ogen heeft gegeven om deze dingen ook daadwerkelijk te zien. Wij hopen dat jullie ook de tijd zullen vinden om eens heerlijk te genieten van een mooi HERFSTBOS. En uhhh... we hebben helaas geen ree gezien ! Maar dat geeft niets hoor, er waren nog genoeg andere mooie dingen
over.
   

Veel zegen toegewenst voor deze nieuwe week !
Veel liefs, Suus en Marcel