dinsdag 15 november 2011

Mooie plaatjes van afscheid zo vlak voor de narigheid...

Terwijl Marcel Zaterdagmiddag nog zo bibberend als een rietje op de sofa lag vanwege buikgriep, liep ik (Suus) nog door de tuin te banjeren. De zon deed zo enorm haar best, en lokte mij naar buiten. Het leek mij het ideale moment om de laatste tuinklussen te klaren. Helaas moesten wij afscheid gaan nemen van onze SNIJBIET. Zo werd de o zo prachtige REGENBOOG - SNIJBIET uit de grond getrokken om vervolgens aan haar einde te komen (uiteraard was mijn trouwe KAMERAAD / fototoestel aan mijn zijde). Deze kolossale planten hebben ons een heel seizoen lang doen genieten van heerlijke smakelijke stengels en bladeren. Hoeveel je er ook vanaf plukte, het groeide gewoon weer aan !
WAT EEN WONDER...

Zien jullie die dikke wortels, dat zegt genoeg. Die wortels kunnen in principe een strenge winter overleven. Het schijnt dat SNIJBIET in het voorjaar weer opnieuw uit kan lopen als je haar voor de winter hebt afgeknipt en met wat stro ter bescherming hebt afgedekt. Toch is het beter om aan het begin van het seizoen weer vers geoogste zaadjes te zaaien en deze op te kweken tot nieuwe stekjes. Het is gebleken dat opnieuw uitgelopen SNIJBIET niet zo mals en sterk is als jonge eenjarige planten. Ook doen wij aan wisselteelt om uitputting van de grond te voorkomen, dus mogen de nieuwe stekjes volgend jaar op een ander plekje in de tuin opwassen tot nieuwe sterke stengels en bladeren.

Kort na deze fijne tuinmomenten was het voorbij met het genieten van het landelijke buitenleven. Loopt Marcel inmiddels alweer (wel wat zwakjes) rond op kantoor, lig ik (Suus) nu te bibberen op de sofa met die ellendige buikgriep. Het gaat al wel iets beter hoor, maar het is nog niet helemaal weg. Wij hopen dat wij ons weer spoedig "STERK" zullen voelen. Al zit "je STERK voelen" vaak niet alleen in gezondheid. Gelukkig niet... want als de gezondheid het soms af laat weten zou je dan niet meer "STERK" kunnen zijn ? In onze Hemelse Vader mogen wij ten alle tijde onze kracht zoeken om "STERK" te kunnen staan in dit leven.
Hij is namelijk zo groot, zo machtig, en Zijn hart gaat altijd vol liefde naar ons uit om ons krachtig bij te staan. Dat geeft troost, OOK in dagen van ziekte.
ZOEK UW KRACHT IN DE HEER,
IN DE KRACHT VAN ZIJN MACHT !
(Efeze 6 vers 10 Nieuwe Bijbelvertaling)

Liefs Suus en Marcel