donderdag 3 november 2011

Op een GROTE paddestoel...
Als wij iets leuk vinden dan zijn het wel paddenstoelen, en dan helemaal die rood met witte stippen paddenstoelen. Als wij deze vrolijke vrienden ergens zien staan moeten wij altijd stoppen en er op z'n minst een plaatje van schieten. Ik weet niet hoe het komt maar "de Vliegenzwam" maakt ons gewoon vrolijk en blij. Wij hoeven jullie natuurlijk niet uit te leggen dat wij rood met
witte stippen überhaupt grappig vinden. Hi hi... ons kleine huisje is er vol van.

Wij zien deze lollige paddenstoelen echt als een knipoogje van hierboven. Want hoe wonderlijk is het niet dat midden in dorre bladermassa's en rondom treurende beuken-, berken-, eiken- en kastanjebomen zoiets moois en vol van kleur kan groeien. De Vliegenzwam heeft trouwens geen last van de aftakeling der natuur, sterker nog... die vaart er juist wel bij. En zo krijg je soms ineens een kijkje in de keuken van de schepping die onze Hemelse Vader zo verrassend heeft bedacht en gecreëerd. Alles is zo vernuftig op elkaar afgestemd, als je dit goed tot je door laat dringen gaat het je duizelen. Dan kan je er soms met je verstand niet bij.

Omdat wij soms wel een beetje last hebben van de aftakeling der natuur (afscheid nemen is immers nooit leuk...) is ons kleine huisje tijdens dit herfstseizoen opgevrolijkt met komische paddenstoelen.
Soms mag je jezelf best een beetje kietelen, en voorkom je zo een herfstdipje. Nee... het zijn geen echte Vliegenzwammen, het zijn ECHTE NEPPERS ! Toen Marcel gisteren enigszins vermoeid (na een dag hard werken) uit het autootje stapte moest hij er wel een beetje om lachen. Zo zie je maar weer... ze hebben hun doel al bereikt die vrolijke "rood met witte stippen-vrienden".

Wij wensen iedereen een fijne herfst toe ! Ja... wij beginnen er een beetje aan te wennen, want oh... wat deed het pijn om afscheid te nemen van de zomer (en van de moestuin).

Lots of love en be blessed, Suus en Marcel.