vrijdag 4 november 2011

REEBOKJE op het menu...
Zielig maar waar...  familie van de buurman heeft in Duitsland enige tijd geleden per ongeluk een "REEBOKJE" dood gereden. Zodoende kreeg onze buurman ook een paar hompen vlees voor in de vriezer, dit vlees is netjes door een Duitse slager uitgeplozen en in mooie stukken gesneden. Aangezien de buurman niet goed wist wat hij er mee moest kregen wij twee stukken aangeboden. Maar wat voor vlees wij nu precies in de kuip hadden ? Op het oog leek het geen biefstuk, eerder een koteletje of iets in die zin.

Dus aten wij hier in ons kleine Groningse huisje op een gewone doordeweekse dag in November een heus kerstmaal namelijk : REEBOKJE met huisgemaakte rode kool (die weken geleden is ingemaakt in overheerlijke kruiden, appelazijn en appelsap, vervolgens geweckt in een weckpot), rode gebakken Rosara aardappeltjes van eigen tuin en diep rode geurige stoofpeertjes. Als dit geen koninklijk maal is, we moesten er zelf een beetje om gniffelen.
Al ware het dat het kokkie van dit huis het OVERHEERLIJK vond (wild heeft namelijk een uiterst verfijnde smaak), de heer des huizes eet liever een gewone gehaktbal, en buurmannetje-lief sprong een gat in de lucht, ZO LEKKER ! Hoe is het mogelijk, afijn... over smaak valt niet te twisten. En ik prijs mijzelf gelukkig dat onze kerst niet alleen om eten draait. Want stel nu dat dit wel het geval zou zijn, en het kokkie van dit huisgezin al ploeterend, en met de nodige stress, zo'n REEBOKJE op de kersttafel had gezet. Wat is het dan heerlijk te weten dat onze kerst niet afhankelijk is van smaak, nog van de kookkunsten van het huiskokkie. Wij kunnen dit feest ten alle tijde vieren, met of zonder speciaal kerstmaal. Wat is dat een grote rijkdom !

Zo... nu zijn jullie weer helemaal op de hoogte, en uhhh... mijn heer gemaal krijgt de volgende keer gewone kost op een doordeweekse dag. Wij hopen het trouwens zelf nooit mee te maken dat er zo'n REEBOKJE op de auto vliegt, wat zal dat een klap zijn !

Wij wensen iedereen een heerlijk herfstweekend toe, misschien gaan wij om te ontspannen nog wel even REEËN kijken in het herfstbos. Dat past helemaal in zo'n herfstweekend in November, vinden jullie niet ? Ja... REEËN kijken vindt manlief WEL heel leuk hoor...

PS Zien jullie die leuke REE-BRUINE tas ? Die heb ik (Suus) van de buurvrouw aan de andere kant gekregen, ik ben haar echt heel dankbaar !

Liefs, Suzanne en Marcel