donderdag 15 december 2011

BIJNA KERSTFEEST...

  Iedereen is druk bezig, want het moet KERSTFEEST worden ! In de supermarkt rennen veel mensen op hoge snelheid voorbij, met haast in hun ogen en ik bespeur zelfs enige paniek. De winkelstraten zijn veranderd in fonkelende lichtjes en de etalages liggen bomvol met lonkende artikelen. Ook de huizen zijn veranderd in lichtjes hier en lichtjes daar. En ja... het ziet er best gezellig uit, maar waar is de RUST gebleven ? Wat is het toch jammer dat die in deze tijd ver te zoeken lijkt te zijn.


Mijn overpeinzingen brengen mij bij JEZUS, het bijzondere kindje dat werd geboren in BETHLEHEM. Ook daar was een opmerkelijke verlichting te bespeuren... een STRALENDE STER verwees naar dit KONINGSKIND.
Maar dit lieflijke kindje werd geboren in alle eenvoud. En weet je waarom ? Om heel dicht bij ons te kunnen komen, het was GODS LIEFDE die onder ons wilde wonen. Heel simpel en heel eenvoudig. Onze Hemelse Vader had het natuurlijk ook geheel anders kunnen doen. Met veel pracht en praal, met veel geluid en kabaal. Maar Hij wilde juist in alle bescheidenheid ons ZIJN LIEFDE tonen. Hij wilde ons niet afschrikken, of ver verheven boven ons staan. Hij wilde met volledige toewijding vriendschap met ons sluiten om zo een betekenisvolle relatie met ons aan te gaan.

En dat maakt dit FEEST extra FEESTELIJK ! Wat is dit een LIEFDEVOL GEBAAR naar ons drukke en voorbij rennende mensen. We zijn een beetje op hol geslagen, zeker in deze tijd. Maar als JEZUS een plaats mag krijgen in je drukke agenda dan zal er RUST EN VREDE komen in je hart. Dan zal je kennis maken met het LICHT VAN DE WERELD. Dan zal jouw KERSTFEEST dit jaar in een ander LICHT komen te staan. En ja... dan is het FEEST, en natuurlijk is daar ruimte om samen te genieten met hen die je lief zijn. Maar ook als jij dit KERSTFEEST misschien alleen moet vieren weet dan dat HIJ ook speciaal gekomen is voor jou ! Dat Hij jouw hart wil vullen met ZIJN LIEFDE. Uiteraard is daar ook plaats voor een lekker hapje en een lekker drankje, of wat dacht je van een OVERHEERLIJK TAARTJE ?

LIEVE GROETEN,
Suus en Marcel