maandag 12 december 2011

Lekker lang weekend !

Het is een late herfst geworden zullen we maar zeggen.
Grauwe luchten, harde wind en van tijd tot tijd regen, hagel, natte sneeuw.
Tijd om de houtkachel maar eens goed op te stoken.

Vrijdagavond stonden vrienden David en Viola ineens op de stoep. Suus zat met het minilaptopje op schoot en Marcel stond te douchen. Na weer opgekalefaterd te zijn, hebben we een fijne tijd gehad samen.
We aten uit de houtoven "lahmacuns", turkse pizza's die Marcel meebracht van een collega van het werk. Uit die houtgestookte oven zijn ze nog lekkerder.

We hebben een lang weekend vrij en genieten ervan bij knapperend haardvuur. Niet dat we niet buitenshuis komen. Zaterdagochtend hadden wij Timotheus Leiderschaps Training (TLT) van de kerk. De 3e les alweer. Het was een goede, leerzame ochtend. En zondagmorgen hadden we kerkdienst in de Tramwerkplaats met gastspreker Sierd de Jong.

Zondagavond zijn wij er weer op uitgetrokken !

Via Twitter hadden wij van David de Vos een berichtje gezien dat hij naar de stad Groningen zou komen. David heeft met name in Afrika "massa-bijeenkomsten" waarbij werkelijk duizenden mensen afkomen. Maar nu dan kwam hij naar ons Groningse provinciestadje. Na wat soezen bij de haard besloten wij eind gistermiddag ook naar de dienst in de stad te gaan.
Het bleek eigenlijk meer een jeugddienst te zijn. Maar wij, jong van geest , hadden er een fijne avond.
Er was een goed muziekteam en David bracht een boodschap die eigenlijk haarfijn aansloot op de boodschap die wij 's ochtends hoorden van Sierd, alleen vanuit een andere hoek belicht.
Aan het einde van de avond kwam er een lofexplosie van muziek en springende en klappende jongeren, wij, jong van geest , klapten en zongen uitbundig mee. David plaatste nog een plaatje op Twitter (zie hiernaast).
Na de dienst reden we weer rustig naar huis. Groningen is en blijft toch gemoedelijk en rustig en de reisafstanden zijn kort.

Vandaag sliepen we uit.
Met name Suzanne haar gezondheid is niet sterk. Zij voelt zich echt gebroken na een avond later naar bed gaan. Dus houden we het voor vandaag rustig, lekker bijkomen bij de snorrende haard...


Voor nu een fijne week toegewenst. Hartelijke groeten,

Marcel en Suzanne.