dinsdag 20 december 2011

STIL worden voor het KERSTFEEST... (kerstgedachten deel 1)

 

In ons kleine huisje is en er hier en daar een kleine tere KERSTVERSIERING aangebracht. Niet teveel en vooral niet te kitscherig. Daar voelen wij ons niet fijn bij, natuurlijk is dat voor een ieder heel persoonlijk. Maar als je de commercie wil geloven MOET iedereen HET KERSTFEEST vieren met bergen lieve familie en vrienden, een huis vol klatergoud, talloze cadeaus en heel veel eten. Aangezien dit ontelbare hoeveelheden met centjes kost, en helaas niet iedereen bergen met van die lieve familie en vrienden heeft, is deze manier van KERST vieren niet voor iedereen weggelegd. Ik denk dat veel mensen zich juist daardoor extra verdrietig en heel eenzaam voelen in deze tijd. Wie kan er eigenlijk wel voldoen aan dit geijkte plaatje dat wordt voorgespiegeld ?


Voor ons persoonlijk is HET KERSTFEEST veel meer dan dit plaatje. Wij voelen ons gelukkig met hier en daar een beetje versiering, een eenvoudig maar heerlijk maal met geweckte groenten en aardappeltjes uit onze eigen tuin. Eerlijk gezegd... is ons kleine huisje het hele jaar door gevuld met oog voor detail, gezellige spulletjes en lekkere hapjes. Dag in dag uit doen wij ons best om een sfeervol huisgezin te zijn en dat ook uit te stralen naar de buitenwereld. Dagelijks branden wij kaarsen en stoken wij een romantisch knapperend houtvuur. Ook proberen wij "TIJD" te hebben en vooral niet beheerst te worden door een "OVERVOLLE AGENDA". Al moet je je dat wel iedere dag weer voornemen, want het sluipt er soms zomaar heel geniepig in.

Te midden van al de drukte die om ons heen voort raast proberen wij STIL te worden... Het is tenslotte niet niks dat meer dan 2000 jaar gelden HET KONINGSKIND werd geboren. Dit dierbare kindje bracht ons heel persoonlijk een stukje van het LIEFDEVOLLE VADERHART die zich vol passie op deze wijze uit wilde strekken naar ons mensen. Door deze wonderlijke gebeurtenis is er uitzicht gekomen op een HOOPVOLLE TOEKOMST voor IEDEREEN.

En daar wordt je toch STIL van... Het klatergoud van de commercie zou erbij verbleken, geen cadeau is waardevol genoeg om dit HEMELSE GESCHENK te kunnen evenaren, en zelfs geen tafel vol met gasten en heerlijkheden kan dit overtreffen... Eenmaal STIL geworden kan HET KERSTFEEST worden, wij bidden je van harte toe dat ZIJN LIEFDE in je hart mag landen tijdens dit KERSTFEEST.

LIEVE GROETEN,
Suus en Marcel
 
(morgen DEEL 2 van onze KERSTGEDACHTEN, wij hopen en bidden dat wij je zo kunnen bemoedigen vlak voor het naderende KERSTFEEST ! Je bent van HARTE WELKOM...)