maandag 16 januari 2012

Een GEWONE dag in JANUARI...


Als wij VRIJ zijn mogen wij nog altijd graag het "GRONINGSE LAND" intrekken. Om zo heerlijk te WANDELEN en te GENIETEN van schattige GRONINGSE HUISJES en een mooi weids landschap daaromheen. Je beleeft hier ieder seizoen zo intens. Deze morgen mochten wij getuige zijn van een pittige VORST AAN DE GROND die een ijzig tafereel aan ons liet zien. Terwijl de zon haar best deed om door te breken zag je de hele natuur ontdooien en ontwaken.


Hier en daar zijn er zelfs al SNEEUWKLOKJES te bewonderen, wat zijn ze mooi ! Je zou bijna medelijden krijgen als je die tere klokjes ziet bibberen in de kou. Maar het hoort er allemaal bij, het is tenslotte nog WINTER. Zo ook in en rond de kleine GRONINGSE HUISJES bij ons in de buurt. De tuinen doen wat kaal en grijs aan en de altijd zo gezellige boerenerven zijn ietwat verlaten. Er is een stuk minder bedrijvigheid rondom de GRONINGSE HUISJES in de WINTER. Menig mens kruipt gezellig bij de snorrende kachel en ziet uit naar het VOORJAAR.

Zodoende zagen wij bij een uiterst schattig huisje het schoorsteentje driftig roken. Hi hi... en een DAPPERE HAAN kraaide buiten uit volle borst met een schorre stem. Dit prachtige beestje leek ons niet echt van het TYPE SCHOOTKIP die wij thuis hebben rondscharrelen, hij was pittig voor tien anderen en waakte zoals een echte haan het betaamt. Jullie begrijpen... voor de liefhebber is en blijft het genieten op het GRONINGSE PLATTELAND... ook in de WINTER !

LIEFS Suus en Marcel