woensdag 15 februari 2012

Geurige APPELPUNCH...



Terwijl de zojuist gekookte APPELPUNCH nog staat na te dampen neem ik al typend even een slokje van dit heerlijke geurige WINTERDRANKJE. Buiten is de dooi ingezet, en er staat hier in de provincie Groningen een ijzig windje. Het voorjaar lijkt nog ver te zoeken...

Daarom heb ik een pan hartverwarmende APPELPUNCH gekookt. Zo houden we de moed er een beetje in, en tellen we de WINTER gezapig af. Dit overheerlijke drankje is namelijk niet alleen geschikt voor in KOEK-EN-SOPIE-TENTJES   langs de kant van de bevroren meren, sloten en ijsbanen. Het is ook uiterst geschikt om je lieve man mee te VERWELKOMEN als hij na een dag hard werken THUIS komt.

Voor wie zijn LIEF ook wil verrassen met WARME APPELPUNCH volgt hier het kinderlijk eenvoudige recept:

1 liter (biologische) appelsap
2 stokjes kaneel
2 anijssterretjes
2 kruidnagels

Doe de sap en de kruiden in een hoge pan, warm dit alles langzaam op.
Als de sap gaat stomen, let op "NIET KOKEN", zet het vuur dan laag.
Laat het sapje 15 minuten onder zacht verwarmen lekker kruidig worden.
Drink de APPELPUNCH warm.
Serveer de PUNCH in theekommen / mokken.
Garneer de PUNCH eventueel met enkele flinterdunne appelschijfjes en een kaneelstokje.

Een lieve groet uit WINTERS SCHEEMDA, Suzanne & Marcel