vrijdag 24 februari 2012

Het OVERLOOPJE in VERDER stadium...


Inmiddels is ons OVERLOOPJE in een VERDER stadium gekomen. Aangezien de Cv-ketel nog niet is weggewerkt achter een daarvoor op maat ontworpen scherm en het traphek inclusief de trap nog in de grondverf staan zien jullie slechts een stukje van de OVERLOOP. Maar wij laten jullie natuurlijk graag even meekijken. Inmiddels staat verder alles in de kit, plamuur en verf. Wat was het een heerlijk klusje om dit oude, scheve, vol met kieren, vergeten OVERLOOPJE op te fleuren. Voorheen was het meer een HOK, alleen geschikt om vluchtig te passeren. Nu is het een gezellig KAMERTJE geworden. 

In het trapgat hangt aan de blauwgrijs geschilderde muur een KASTJE. Dit KASTJE is ooit van Marcel zijn opa en oma geweest. Toen wij het kregen heb ik eerlijk gevraagd of ik het mocht verven... En dat mocht, het kastje was namelijk BRUIN en had niet echt de BROCANTE-LOOK die wij zo graag zien. Na heel wat uurtjes kwasten en een stukje behang aan de binnenkant geplakt te hebben is het kleine kastje klaar. Het is echt EEN SNOEPJE geworden !

Onder het kastje hangen allemaal oude rommeltjes van de zolder. De fotolijstjes zijn wit geschilderd, die dateren namelijk nog uit de tijd dat wij daar vakantiefoto's in hadden. Destijds hadden wij in het westen een speciale kamer met foto's van onze reizen. Toch is het leuk en een sport om oude spulletjes een nieuw leven te geven. Het lieve HARTJE is van onze Pa uit Lekkerkerk, altijd leuk HARTJES ! En de spiegel kreeg ik eens cadeau van mijn oud-collega's, na een metamorfose is ook deze geselecteerd om ons trapgat op te vrolijken.

Zo... wij gaan WEEKEND vieren, en ook een beetje VERJAARDAG vieren... Morgen komen Marcel zijn ouders en zus ons vergezellen. En Zondag hoopt mijn lieve man er een jaartje bij te krijgen. Wij vieren dit soort feestjes altijd in het KLEIN, dat heb je als je een KLEIN HUISJE hebt. Maar diep in ons hart vinden wij dat het aller fijnst. Zo heb je meer gelegenheid om elkaar eens te spreken. Wij zijn niet echt de mensen voor een overvolle VERJAARDAG. Wij hopen dat jullie een fijn WEEKEND mogen hebben !

Be blessed, Suus & Marcel