maandag 26 maart 2012

een dagje LANDLEVEN...Omdat manlief vandaag een dagje vrij was hebben wij deze dag samen heerlijk mogen GENIETEN van een heleboel LANDLEVEN. De dag begon behoorlijk mistig, we besloten er na een lekker ontbijtje op uit te trekken naar de
KINDERBOERDERIJ.

Uhhh... jullie lezen het goed... wij zijn de leeftijd van het "KIND-ZIJN" ver overschreden, maar nog altijd even verzot op BEESTJES ! En wij kunnen het jullie aanraden, het is gewoon hartstikke leuk om daar eens naar toe te gaan. We hebben zo gelachen ! Mochten jullie ook geen kind meer zijn maar ook eens heerlijk willen lachen... Bekijk HIER de mooie website met het adres en verdere informatie.En wat was er dan zo leuk... Onder andere de lollige KUNNE KUNNE VARKENTJES. Dat zijn van die stevige borstelige uiterst grappige diertjes die zonder schroom overal doorheen banjeren. En nieuwsgierig! Maar ook hééééél LIEF! Ze doen geen kip kwaad, en ze vinden het heerlijk om geaaid te worden.

Ook waren we diep vertederd door de prachtige SCHAPEN. Wat een rust stralen deze dieren uit! Ze waren lekker aan het GENIETEN van een berg met hooi, terwijl de zon langzaam door de dikke mist probeerde te prikken met haar warme stralen.
Tot plots ons oog werd getrokken naar de PAARDEN... op de rug van een van de paarden zat steeds een zwarte KAUW. Het beestje ontdeed het paard van losse haren en vloog vervolgens weg met een snavel vol met paardenharen. Hoe vindingrijk... wij denken dat het een STELLETJE was, beneden op de grond zat nog een KAUWTJE heel driftig haren te verzamelen. 

Binnen in de warme stal was het een heuse KRAAMKAMER. Allemaal JONG LEVEN was daar te zien. In een woord geweldig... Helaas waren de BABY-GEITJES niet in beeld te krijgen omdat ze heerlijk lagen te slapen onder de voerbak en dicht bij de moeder weg gekropen. Maar zo LIEF !


Na dit heerlijke LANDLEVEN-UITJE zijn we op het LAND van de buurman aan de slag gegaan. Eindeloze bergen met TAKKEN werden in stukken geknipt en tot HAGEN geregen. En de dikke STAMMEN zijn van zijtakken ontdaan. In het zonnetje hebben we heerlijk geluncht; pannenkoeken met spek. Ondanks het zware werk GENIETEN wij enorm van dit LANDELIJKE LEVEN, en dit alles maakt ons DANKBAAR !


LIEFS, Suus en Marcel