zaterdag 3 maart 2012

I WAS in the KITCHEN...Meestal schrijven wij zo vlak voordat het WEEKEND haar intrede doet (op vrijdag) een berichtje... Maar daar was nu even geen tijd voor. Het kokkie van dit huisgezin was bijna de hele dag in de KEUKEN boven de dampende pannen. We kregen namelijk vrijdagavond vrienden te eten. Gezellig hoor ! Ik vind het altijd zo leuk om de tafel mooi te dekken, en gerechtjes mooi te presenteren. Een knapperend haardvuurtje erbij, wat wil een mens nog meer...

Naast een lekker maal is er natuurlijk OOK nog een heerlijk TAARTJE gebakken. Dit maal een BANANEN-CHOCOLADE-ROOM-TAART, mmm... Vooral het UITERLIJK van dit taartje is uiterst komisch. En het is zo simpel, men neme:
een springvorm, een lepel, 2 bananen, chocoladecakemix
+ benodigdheden volgens het pak, 2 bekertjes slagroom uit het koelvak / wat nog geklopt moet worden, Klop-fix van dr. Oetker om de slagroom STIJF te maken en iets van chocolade hagelslag wat door deze crème heen geroerd kan worden.

Bak de cake volgens instructies in de springvorm.
Hol hem met een lepel uit.
Houdt ten minste 1 cm rand over.
Ga NIET te diep met uithollen.
Bewaar de uitgeholde stukken cake en maak hier KRUIMELS van.
Leg de in plakjes gesneden banaan IN de uitgeholde cake.
Klop slagroom + Klop-fix stijf.
Roer chocolade-hagelslag door de stijve slagroom.
Breng de room aan op de stukjes banaan / cake.
Vorm de stijve room tot een bolletje met een mes.
Werk het geheel af door de KRUIMELS op de room te plakken.
Zet de TAART nog een uur of twee in de koelkast.

 En... SMULLEN maar...

Wij wensen jullie allemaal ook een HEERLIJK WEEKEND, hebben jullie nog overheerlijke TAART - ideeën ? TIPS zijn altijd van harte welkom. Ieder WEEKEND moet DE VRIJHEID natuurlijk uitgebreid gevierd worden... hi hi... en lijnen doen we MORGEN !

LIEFS, Suus en Marcel