vrijdag 23 maart 2012

VOORJAARKRIEBELS...Is het VOORJAAR ooit zo mooi begonnen ? Al drie dagen lang is het hier een blauwe lucht met heel veel ZONNESCHIJN en bijzonder aangename temperaturen. En dan gaat het KRIEBELEN... Zodoende is er is deze week een hoop gebeurt.

De KIPPETJES zijn met hok en al vanuit de donkere schuur verhuisd naar het zonnige buitenplaatsje. Onze arme HAAN begreep er niets van, hij deed alsmaar verwoede pogingen om tegen de avond de schuur in te duiken omdat hij bleef denken dat daar zijn hokje nog stond. Hi hi... Marcel zei tegen hem dat hij niet zo IN HOKJES moest DENKEN. Met een boos oogje keek hij de baas dul aan. Want aan veranderingen heeft onze Henk een bloedhekel. 

En is er een hele berg met HOUT in stukken gezaagd. Na een hoop (zaag-)tumult ontdekten we dat ons houthok nu echt te klein is geworden. Dus zijn we hard aan het spinnen op een passende oplossing.

Ook de MOESTUINVOORBEREIDINGEN zijn in volle gang. Onze stekjes groeien als kool en vragen iedere dag de nodige verzorging. Het KWEKERIJTJE is in "VOL BEDRIJF" zullen we maar zeggen.

En wat dachten jullie van een nieuwe GASLEIDING... Die hebben we OOK nog gekregen, in en om het kleine huisje was het een drukte. Allemaal vreemde kerels op het erf en in huis. Het pad langs ons huis lag helemaal open... Maar gelukkig EIND GOED AL GOED. Uhhh... GOUD zeggen ze hier dan.   

Als laatste kreeg een deel van de SCHUTTING na een grondige schrobbeurt een prachtige grijsblauwe kleur. Wat is dat opgeknapt, en met dat stralende ZONNETJE was dit een dankbare klus.

Nu word het WEEKEND ingeluid met een heerlijke CITROENCAKE overgoten met glazuur. Natuurlijk moest die even op de foto in dat stralende ZONNETJE met op de achtergrond de zojuist geverfde grijsblauwe SCHUTTING ! Als je de plaatjes ziet zou je geloven dat het ZOMER is.

Wij wensen iedereen een ZONOVERGOTEN weekend toe !

LIEFS, Suzanne en Marcel