zondag 8 april 2012

LAM VAN GOD !


Vandaag en morgen mogen wij vieren dat JEZUS IS OPGESTAAN uit de dood ! Vanuit de bijbel wordt JEZUS ook wel HET LAM VAN GOD genoemd. Hij werd namelijk als onschuldig mens gekruisigd. Hij heeft werkelijk waar nooit kwaad gedaan. Hij is namelijk de ZOON VAN GOD, in Hem is nooit geen zonde geweest. En toch... moest Hij sterven. Dit was het GROTE REDDINGSPLAN van onze HEMELSE VADER om weer tot ons te kunnen naderen. Door onze zonden waren wij zo ver van Hem verwijderd. En nu... heeft JEZUS deze straf gedragen.

In vroeger tijden werd er ook wel een LAM geslacht en geofferd. Hiermee werd vergeving gevraagd aan GOD van de dingen die de mensen verkeerd hadden gedaan. Om GOD te eren en vergiffenis te vragen moest het dier als plaatsvervanger daarvoor sterven. Vandaar dat JEZUS ook wel HET LAM GOD wordt genoemd, omdat Hij net als dat kleine onschuldige schaapje ook moest sterven om de dingen die wij mensen verkeerd hebben gedaan. Dit verhaal eindigt zeer wonderlijk... want JEZUS is namelijk niet in de dood gebleven, maar stond op de derde dag na het sterven op uit de dood.    

Afgelopen weekend hebben Marcel en ik heerlijk gewandeld in en rondom de BOSSEN van SELLINGEN. Wat is dit een prachtig NATUURGEBIED. Er zijn mooie bossen, maar ook uitgestrekte stukken met HEIDE. En op die HEIDEVELDEN liepen tal van SCHAPEN en lieve LAMMETJES. Het waren trouwens hele grappige schaapjes om te zien, met een dikke bontjas aan en gekrulde hoorns.

Deze onschuldige dieren brachten ons in onze gedachten weer bij HET LAM VAN GOD. Dit was een KOSTBAAR MOMENT. Daar... op die GROTE STILLE HEIDE kwam GOD ineens heel dichtbij. Daar... in DE STILTE mochten wij beseffen dat Hij leeft ! HET LAM VAN GOD wilde Zijn leven geven uit LIEFDE voor ons... HET LAM VAN GOD is niet in het graf gebleven, maar HET LAM VAN GOD is opgestaan. En niemand kan komen tot GOD, onze HEMELSE VADER, dan door Hem. Want HET LAM VAN GOD is DE WEG, DE WAARHEID EN HET LEVEN !
(Johannes 14 : 6)

Is het niet geweldig om dit FEEST te vieren... Het is feest want DE WEG ligt open tot GOD DE VADER. Het is feest want DE WAARHEID in je leven ontdekken geeft rust en vrede in je ziel. Het is feest want als je werkelijk HET LEVEN mag vinden ben je nooit meer bang voor de dag morgen !


HARTELIJKE GROETEN, Suzanne en Marcel