dinsdag 1 mei 2012

Een rondje FRANSUM...


Dankzij het GRONINGER LANDSCHAP hebben wij ons gewaagd aan een schitterende WANDELTOCHT om de vakantie dan nu tocht echt af te sluiten. In het buurtschap MIDDAG ligt het schattige dorpje FRANSUM, het zou zo weg gelopen kunnen zijn uit een oud boek. De tijd staat hier nog een beetje stil, en de overweldigende POLDERS daaromheen lachen je vriendelijk toe.

De trekpleister van dit lieflijke dorpje is toch echt wel het kleine KERKJE, het schijnt een van de oudste kerken van Nederland te zijn. Wij denken dat er maar weinig kerken in Nederland zo bijzonder gelegen zijn. En wat is het JAMMER dat hier geen kerkdiensten meer gehouden worden. In gedachten zie je de mensen al over de onverharde paden aan komen wandelen naar dat oude kerkje daar bovenop de wierde. Ja... want de FRANSUMERWEG is onverhard, net als vroeger. Tegenover het kerkje staat een typische Groningse woning waar je eventueel de sleutel kunt halen om de kerk vanbinnen te bewonderen. Toen wij dit oude BEDEHUIS een bezoek brachten was de deur open.

Verder hebben wij de wandeltocht van ruim 7 kilometer rustig uitgewandeld en heerlijk genoten van het GRONINGER LANDSCHAP. Sommige paden liepen dwars door de met PAARDENBLOEMEN bezaaide weidegronden heen. En dat was geweldig leuk ! Je moest namelijk gewoon langs de KOEIEN wandelen. Wat zijn KOEIEN eigenlijk mooie dieren, zo heerlijk rustig en tevreden. En die kleine KALFJES... zijn het geen snoepjes ?

EEN FIJNE WEEK ALLEMAAL !

LIEVE GROETEN, Suus & Marcel