donderdag 17 mei 2012

Even een update

Lieve vrienden en lezers van onze blog. Hier dan eindelijk weer een berichtje van ons uit Oldambt. Gelukkig is Suzanne aan de beterende hand !

Er is een hoop gebeurd de laatste weken. De oma van Marcel kwam te overlijden, maar vanwege de gezondheid van Suzanne op dat moment moest hij alleen naar het westen afreizen.

Op dat zelfde moment kwam de vader van Suzanne, wat al eerder was gepland. Maar het bleek het juiste moment, want de riolering bleek verstopt. Maar haar vader, een vakman, had 's avonds nog voor Marcel weer terug was van de crematie, de straat al weer gedicht alsof er niets gebeurd was.

De dagen erna is Marcel gaan werken op kantoor en heeft pa de achterzijde van ons huis gestucd. Het weer werkte wat mee en in een paar dagen was ons mooie huisje ineens nog mooier. Veel lichter ook; met volle zon op deze zuidmuur, doet het gewoon pijn aan je ogen op ons terrasje.

De kippen zitten ook niet stil. Het hek dat wij verleden jaar ondanks onze linkerhanden in elkaar hebben gezet, blijkt geen partij te zijn voor kipjes Pluis en Truus. Er wordt geen kans onbenut gelaten om op de ren te springen, dan op het hek, om vervolgens van het hek zo de zinken teil met geraniums in te duiken om die in korte tijd te verwoesten. Truus wandelt ondertussen ook onder het buitenhek door en neemt daar met stralende kraaloogjes de buurmans mooiste tulpen onder handen. Zelfs onze stukende pa moest menig maal zijn spatel neerleggen en de ladder afklimmen om onze hennen weer in hun eigen verblijf terug te gooien.

We hebben een goede tijd gehad en als kers op de taart zijn wij in Duitsland "schnitzels" gaan eten. Suus haar vader smult daarvan, een leukere uitstap was niet voor te stellen. Vrijdags namen we afscheid en toen hielden we rustig weekend.
Marcel fietste naar de kerk, terwijl Suzanne probeerde aan te sterken in wat voorjaarszon uit de wind met wat kroelende kippen op schoot.

Maandag begon een korte werkweek. Maandag, dinsdag en woensdag en nu is het: vakantie! Vandaag hemelvaart, waarin wij stil mogen staan bij het moment dat Jezus, nadat hij met pasen was opgestaan, nog 40 dagen bij zijn vrienden "de discipelen" verbleef. Maar het was inmiddels tijd om terug te gaan naar Zijn Vader, die in de hemel is.


Op zichzelf "een droevig moment", afscheid nemen is nooit leuk. Maar het moment op zich was heel bijzonder. En Jezus beloofde dat zijn vrienden niet alleen zouden blijven en met pinksteren "de Heilige Geest" zouden ontvangen. Daarmee konden zij ONLINE met Hem in contact blijven en kregen kracht, inzicht en inspiratie om te doen en te zeggen wat Hij deed toen Hij nog bij hun was. In de periode tussen hemelvaart en pinksteren, was het afwachten op Gods wonder.

Dat gaan wij ook doen. Want wanneer het weer het toelaat en Suzanne zich goed voelt, hebben wij volgende week ook vrij tot en met pinksteren. Dat is dus een hééééél lang weekend.

De zon schijnt, de wind is gaan liggen, het belooft een mooie dag te worden.


Gaan jullie er ook van genieten ?

Een hartelijke groet,
Marcel en Suzanne


(Volg ons ook op Twitter, klik op het vogeltje)