dinsdag 29 mei 2012

WEER HELEMAAL TERUG...


Lieve mensen, bij ons is HET GEWONE DOEN weer van start gegaan. Helaas is die o zo HEERLIJKE VAKANTIE voorbij. Bij deze willen wij jullie nog een beetje mee laten genieten van ons UITSTAPJE naar de DUITSE BUREN. Dit UITSTAPJE heeft ons trouwens bijzonder verrast. Wij wisten namelijk echt niet dat er redelijk dichtbij HUIS al van die prachtige BERGEN te vinden zouden zijn. En denk ook eens aan de combinatie van KOOLZAADVELDEN en BERGEN... dan heb je dus een waar DROOMLANDSCHAP. Jullie begrijpen... daar hebben wij ons een paar dagen heerlijk in onder laten dompelen.

Zo hebben we genoeglijk zitten picknicken aan de rand van het BOS met uitzicht op die mooie KANARIEGELE VELDEN. En hebben wij staan dagdromen bij de panoramische uitzichtpunten in dit schitterende TEUTOBORGERWALD. Je vindt hier ook veel van die UITKIJKTORENS, eenmaal boven wordt je stil. We zagen de ROOFVOGELS op ooghoogte zweven boven de kleurrijke lappendekens aan velden en bergen. Zelfs de verrukkelijke geur van het KOOLZAAD steeg op tot grote hoogte. Hier en daar zagen we prachtige huizen staan midden in de wirwar van GELE BLOEMEN, dan denk je nog maar een ding; "IK WIL HIER BLIJVEN !"

En wat heb je hier nog een uitgestrekte BOSSEN ! Aan de rand van deze bossen tref je vaak van die BOSHUTTEN, eethuisjes waar je even lekker bij kan komen met een hapje en een drankje. Als je echt grote wandelingen wil maken moet je wel over een goede conditie beschikken met al die hoogteverschillen. Dus als onze conditie nog eens wat beter is doen wij het nog eens dunnetjes over.

Ook zagen we zagen een bijzondere BUSHALTE, namelijk midden in de verlaten heuvelachtige velden. Het zag er zo grappig uit... Hier stap je echt nooit meer IN de bus hoor... hier stap je alleen maar UIT en wil je de rest van je leven blijven. Het was zo'n groot contrast van BESCHAVING te midden van die VERLATENHEID en dat enkele eenvoudige witgepleisterde VAKWERKBOERDERIJTJE.

Toch zijn we maar weer terug gekomen naar het GRONINGSE LAND, want... GRONINGEN is tenslotte ook heel mooi ! We hebben door dit leuke tripje maar weer mogen ontdekken dat OP VAKANTIE GAAN DICHTBIJ HUIS ook geweldig kan zijn. Ook al zijn wij slechts drie dagen van HUIS geweest, het voelt veel en veel langer. En nu is de tijd weer aangebroken om druk aan de ARBEID te gaan !

LIEVE GROETEN, SUUS & MARCEL