maandag 18 juni 2012

Bosje BERM op tafel...


Zomaar uit de BERM geplukt, een vrolijk bosje met  ONKRUID. Nee... dit is geen FLUITENKRUID, dit is ZEVENBLAD. Wat lijken die twee toch enorm veel op elkaar. Je kunt ze echter gemakkelijk uit elkaar houden als je naar het BLAD kijkt. FLUITENKRUID heeft een gevederd blad en ZEVENBLAD heeft ovaalvormige blaadjes. Deze blaadjes zitten volgroeid en wel met ZEVEN bij elkaar aan een takje, vandaar de naam. Je kunt ZEVENBLAD trouwens prima eten, het zit namelijk vol met vitaminen. Laatst vond ik nog een recept met ZEVENBLAD, namelijk hartige ZEVENBLAD-TAART. 

Het is altijd gezellig om BLOEMEN op tafel te hebben, en waarom eigenlijk geen ONKRUID ? Iedere keer worden wij weer opnieuw verrast met wat er dit keer staat de bloeien in de BERM. Zo wordt het bij ons op tafel in ieder geval nooit saai. Ieder seizoen kent zo zijn eigen BLOEI. Sterker nog... in het VOORJAAR heb je een heleboel verschillende FASES wat de groei van BLOEIEND ONKRUID aangaat betreft. Mocht je ook nog eens enthousiast aan het plukken in de berm slaan... pas dan op dat je je NOOIT zal wagen aan het plukken van de o zo beruchte BERENKLAUW. Die levert je namelijk BRANDWONDEN  / HUIDIRRITATIE op. Helaas zullen we daar AF MOETEN BLIJVEN... en toch zijn de BLOEMSCHERMEN zo prachtig mooi om te zien.

En zien jullie die heerlijke AARDBEIEN uit eigen tuin ? Zijn ze niet om op te eten ? Uhhh... juist ja... ze zijn inmiddels opgegeten. Wat zijn dit toch heerlijke VRUCHTEN !

Wij wensen jullie allemaal een FIJNE NIEUWE WEEK toe !
LIEVE GROETEN, Suus en Marcel