woensdag 13 juni 2012

BUITEN SPELEN...
Ja... bijna iedere dag mogen wij een poosje BUITEN SPELEN op het plaatsje dat vol met kleurige bloemetjes staat. We SLAPEN tijdelijk samen met mamma binnen in de keuken in een soort ren. Maar naar BUITEN gaan vinden wij echt heel leuk ! Hard rennen dat we dan doen, we zijn nog sneller dan het geluid. Het vrouwtje let natuurlijk heel goed op of er geen ROOFVOGELS in de buurt zijn en HENKIE DE HAAN slaat ook direct alarm als er gevaar dreigt.

Wisten jullie al dat wij heel hard GROEIEN ? We kregen binnen de week al echte VLEUGELTJES met heuse VEREN. Rare dingen hoor, en die PENNEN kriebelen af en toe een beetje. Dan zitten we met z'n allen heel driftig te poetsen. Ook denken we dat we een beetje kunnen FLADDEREN, maar erg hoog komen we eigenlijk niet !

Wij houden ook van lekker eten, zelfs een DIKKE WORM ging er laatst in als koek. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, die WORM was bedoeld voor onze mamma. Maar die liet toe dat wij hem afpakten en er lekker mee gingen rondrennen. Plots kregen wij door dat je zo'n vreemd ding ook op kan eten, dus gingen we met z'n allen heel hard trekken aan de WORM. Na deze grote krachtmeting was er een winnaar... en die slokte het beest in een seconde op. Het vrouwtje was nog bang dat daar buikpijn van zou komen... maar niets hoor !

En SLAPEN doen we ook nog heel veel, lekker warm onder de pluizige donsveren van mamma. Als we dan iets horen kijken we met z'n allen op vanuit het pluis met onze nieuwsgierige kopjes. Dan moeten onze baasjes heel hard lachen, dat schijnt erg grappig te zijn. Ook liften wij regelmatig mee op de rug van onze mamma, het liefst liggen wij zelfs voor pampus in haar nek. Het is net een glijbaan, voor je het weet zoef je zo weer naar beneden.

Nu weten jullie weer hoe het met ons gaat, tot de volgende keer !

LIEFS van de KUIKENTJES