vrijdag 15 juni 2012

MOESTUIN-kijkje op het land van de buurman...


Graag nemen wij jullie even mee naar onze MOESTUIN op het land van de buurman. We hebben daar al heel wat werk verzet en inmiddels begint het er dan ook veelbelovend uit te zien. Wat is het een heerlijkheid om daar te zijn. Neem nu de zee van ruimte die wij daar hebben, het is er heerlijk rustig en het biedt ons de mogelijkheid om een beetje te PIONIEREN.

Zo is er een ruw gedeelte met GRAS en ONKRUID. Zelfs dit ONKRUID gebruiken wij ten dele, neem nu de BRANDNETELS en PAARDENBLOEMEN. Hier kun je weer heerlijke gerechten van bereiden. Maar ook beland er wel eens een bosje ONKRUID op tafel in een leuk vaasje. Midden tussen dit ONKRUID, GRAS en STRUIKGEWAS hebben wij dit jaar ons KASJE geplaatst. Het was een hele toestand om de grond in de KAS klaar te maken voor het verbouwen van tomaten, paprika's en meloenen. Doordat er jaren lang geen spade in de grond was gestoken was de grond zeer hard en vol met wortels van struiken en bomen. Toch is het gelukt... en het KASJE staat inmiddels vol met veelbelovende GROENE PLANTJES.  

Op de plek waar wij daadwerkelijk MOESTUINIEREN is de grond geploegd en gefreesd. Vervolgens zijn er reeds thuis voor-gezaaide KOOLPLANTEN (SPITSKOOL, RODE KOOL, WITTE KOOL) uitgezet onder tunnels met gaas, AARDAPPELS gepoot, en BIETEN & WORTELS & UIEN gezaaid.

Even verderop is nog een BLOEMENVELDJE, dit stukje grond is met de hand ontgonnen. Wij hebben het volgezet met DAHLIA'S en eenjarige zomerbloeiers zoals COSMEA en ZONNEBLOEMEN. Vergeet trouwens de AARDBEIEN niet, die staan er dit jaar voor het eerst. Ze staan netjes naast de door de buurman uitgezaaide LUPINES op ons BLOEMENVELDJE. Vorig jaar was het met de LUPINES nogal droevig gesteld, maar dit jaar halen zij alles uit de kast. Leuk toch, en ze zaaien zichzelf uit, zodoende begint dit een leuk PLUKTUINTJE te worden.

Allemaal een heel FIJN WEEKEND toegewenst, Suus en Marcel