zaterdag 9 juni 2012

RABARBER-tijd...


Heerlijk toch... dat we weer RABARBER kunnen oogsten. Naast "RABARBERTAART" (die je op vele manieren kunt maken), en "GESTOOFDE RABARBER" voor bij de warme maaltijd wilde wij eens iets anders. Dus werd er een RABARBERCAKE   gebakken. Maar om heel eerlijk te zijn... leek het eerder een kleine ramp te worden dan een succes !

Door de grote hoeveelheid VOCHT die in RABARBER zit stortte de cake na het bakken in de oven helemaal in. Gek gezegd... de cake op zichzelf zag er wel goed uit. Dus is de ingestorte boel in een schaal in de koelkast gezet. De volgende morgen trof ik zowaar een HEERLIJK GEHEEL aan ! De aan de RABARBER toegevoegde suiker was geleiachtig geworden dus was het geen natte boel meer. Voorzichtig heb ik de inhoud in de schaal met een grote lepel omgeschept. En was daar vanuit de ramp een nieuw gerechtje geboren ! Namelijk: RABARBER-KRUIMEL-TOETJE. En de smaak... mmm... hoe verrassend dat iets wat mislukt lijkt te zijn toch nog zo lekker kan smaken.

Verder is er nog RABARBER verwerkt in JAM. En plots rees daar het idee om een VANILLESTOKJE (natuurlijk product) mee te koken. Na enkele minuten borrelen is het stokje verwijdert en het merg uit het stokje geschraapt en door de in te koken JAM geroerd. Je kan natuurlijk ook VANILLESMAAK uit een flesje (kunstmatig product) aan de JAM toevoegen tijdens het koken. Het resultaat van VANILLE in RABARBERJAM is een DROOM ! De JAM is echt verrukkelijk geworden ! Misschien is dit al lang en breed uitgevonden, en komt het al voor in vele recepten... het was ons in ieder geval nooit opgevallen.

Wij wensen jullie allemaal nog een HEERLIJK WEEKEND toe !

LIEVE GROETEN, SUUS & MARCEL